geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone-1eGeneratie-icoon.jpg
Waarom de iPhone in het begin nog niet kon kopiëren en plakken
Bij het uitkomen van de allereerste iPhone in 2007 was er één ding dat opviel doordat het ontbrak: de mogelijkheid om te kunnen kopiëren, knippen en plakken, zelfs niet van tekst. Opvallend, want in alle andere besturingssystemen was het al heel erg lang standaard aanwezig.

Het leek dan ook onmogelijk dat ze dit bij Apple vergeten waren toe te voegen. Inmiddels blijkt ook dat dit helemaal niet het geval was, zoals je in de tweet hieronder kan zien. Ken Kocienda werkte tot 2017 bij Apple, en is onder andere bekend als één van de belangrijkste mensen achter autocorrect (meer over Ken en autocorrect kan je lezen in dit eerdere nieuwsbericht van MacFreak).


In de tweet hierboven vertelt Ken Kocienda dat de reden van het ontbreken van kopiëren, knippen en plakken simpelweg tijd was. Er was toen nog zoveel tijd nodig om onder andere autocorrect goed werkend te krijgen, dat ze aan deze basale dingen gewoon nog niet toekwamen.

Het ontbreken zorgde dan misschien voor veel opgetrokken wenkbrauwen, het later toevoegen was wel aanleiding voor een commercial die alleen daarover ging. Deze is voor de 3GS, die in juni 2009 uitgebracht werd.
 #iPhone #iOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
geplaatst door: anraadts
Als je ziet in hoe relatief weinig tijd ze van een desktop OS een mobiel OS maakten snap ik wel dat dit soort dingen even moesten wachten.

Maar wel heel erg blij toen het het er aan werd toegevoegd!
geplaatst door: trabant
Ik had die autocorrectie laten wachten.
geplaatst door: GeorgeM
Autocorrect was meteen vanaf het begin wel essentieel voor het succes van de iPhone, omdat toen veel mensen nog niet overtuigd waren dat je (heel erg) snel kan typen op een aanraakscherm.