Waarom heeft Apple AI Music overgenomen?
8 februari 2022 - 08:25   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iTunes-12.2-icoon.jpg
Waarom heeft Apple AI Music overgenomen?
Misschien is het je al opgevallen, in de afgelopen twee jaar heeft Apple veel minder bedrijven overgenomen dan in de jaren daarvoor. Mogelijk probeert Tim Cook de groei van Apple een beetje in te perken, een bedrijf kan natuurlijk ook niet altijd maar eindeloos blijven doorgroeien.

Maar nu heeft Apple toch weer een overname gedaan: het Engelse bedrijf AI Music, dat zich bezighield met het genereren van muziek met behulp van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, of AI). Het bedrijf werd in 2016 in Londen opgericht en richtte zich vooral op het genereren van muziek dat door adverteerders gebruikt kon worden, zonder dat daar royalties voor betaald moesten worden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MoodyAppleLogoBuilding.jpg
Waarom heeft Apple AI Music overgenomen?


Die gegenereerde muziek zou dan reageren op de luisteraar, bijvoorbeeld door het ritme te regelen op de hartslag.

Nu is het nog niet duidelijk wat Apple in gedachten heeft bij deze overname. Twee mogelijkheden zijn muziek tijdens de Apple Fitness+ workouts (bij ons nog niet beschikbaar) of de muziek die te horen is tijdens de Terugblikken die de Foto’s-app voor je kan genereren.

Toen AI Music nog op zichzelf stond werd het bedrijf als volgt op LinkedIn beschreven:

Citaat
AI Music allows brands, developers and sonic adventurers access to our intelligent music library. Our goal is to give consumers the power to choose the music they want, seamlessly edited to fit their needs or create dynamic solutions that adapt to fit their audiences.


 #Overname
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Waarom heeft Apple AI Music overgenomen?
8 februari 2022 - 11:52    reactie #1
geplaatst door: doctor_apple
Sja, welkom in de wereld na die van de vrije keuze ... Overal maken algoritmen keuzes voor ons. Facebook selecteerd welke informatie jou (persoonlijke) tijdlijn bereikt. Spotify en Tidal zoeken passende muziek voor je ... Google News laat het nieuws zien dat "bij je past", en zo belanden wij allen in een "virtuele bubbel".

Maar goed, het past natuurlijk bij de tijdgeest. Nu dus "de AI gedreven Componist" ... Ongetwijfeld leuk voor de opvolger van Garageband/Logic of een geheel nieuwe app ... We zullen zien ...

Was niet een van de concurrenten AIVA (Artificial Intelligence Virtual Artist) ?

Hier wat AI gegenereerde voorbeelden:
Sja, wat blijft er nog straks over voor de creatieve geest. Muziek wordt computer gegenereerd, foto's kunnen we renderen, verhalen kunnen we eveneens genereren ... *diepe zucht* *en een lange stilte*

Waarom heeft Apple AI Music overgenomen?
8 februari 2022 - 15:08    reactie #2
geplaatst door: DirtyMay
Ik denk dat voor een aantal toepassingen,
zoals bij publiciteit, dit inderdaad zinvol kan zijn.

Al kan je je even goed meteen vragen stellen bij het
gemis van royalties voor echte artiesten.

De één zijn dood ...