geplaatst door: Claire Passion Support
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch4-icoon.jpg
Waarom het een goed moment is om nu een Apple Watch te kopen
Ruim drie jaar geleden kocht ik mijn eerste Apple Watch. Een bijzondere en vernieuwende wearable met het design en gebruikersgemak wat we van Apple kennen. Ik kan me nog goed herinneren wat een beleving het kopen, uitpakken en installeren ervan was. Inmiddels kan ik niet meer zonder.

Even snel de datum, tijd, temperatuur of volgende afspraak bekijken. Zien wie er belt, mijn sportprestaties bijhouden en snel meldingen beoordelen: ik hoef mijn iPhone niet meer uit mijn zak of tas te halen, wat ik ideaal vind! Op 12 september is het volgende Apple iPhone Event en verwachten we editie 4. Ben jij nog geen trotste bezitter van een Apple Watch, maar ben je wel geïnteresseerd dan is dít het moment om er eentje aan te schaffen. Waarom? Dat vertel ik je hieronder.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/09/Apple-Watch.png
Waarom het een goed moment is om nu een Apple Watch te kopen


De meeste kinderziektes zijn eruit

Uiteraard was de Apple Watch Series 1, net als de eerste iPad, niet perfect. Hij was bijvoorbeeld traag, heel erg traag. Je kreeg bijna een tintelende arm van het wachten op het laden van het weerbericht. Daarnaast verloor hij in sommige gevallen regelmatig de verbinding met de iPhone waardoor je hem opnieuw moest opstarten of zelfs opnieuw moest koppelen. Bij de laatste versie komt dit soort problemen nauwelijks meer voor en is de snelheid enorm verbeterd.

Functies zijn veel uitgebreider en stabieler

In 2015 moest iedereen nog wennen aan het idee van een wearable zoals die van Apple. Niet alleen de Watch zelf, maar ook functies die onlosmakelijk met de Watch verbonden zijn stonden nog in de kinderschoenen of werden niet door het eerste model ondersteund. Pas in april 2015 lanceerde Apple Siri in het Nederlands en konden wij er volledig gebruik van maken. Inmiddels is Siri een stuk slimmer, kunnen alle iOS software ontwikkelaars er gebruik van maken en wordt ook de context van je vraag aan Siri beter begrepen. Het praat dus een stuk makkelijker tegen je Apple Watch.

Daarnaast is er nu ingebouwde GPS en een esim (helaas nog niet in Nederland) waardoor de Apple Watch een stuk zelfstandiger wordt en voor steeds minder functies de verbinding met een iPhone nodig heeft. Hij helpt je de Mac te ontgrendelen, is waterdicht en werkt nog naadlozer samen met je iPhone applicaties.

Er zijn heel veel accessoires te krijgen

De Apple Watch heeft op dit moment ongeveer 17% van het marktaandeel in wearable devices in handen. Deze enorme groei is ook duidelijk merkbaar aan de hoeveelheid en diversiteit aan Apple Watch accessoires dat op de markt verschijnt. Apple verkoopt zelf al meer dan 50 soorten bandjes die je hier kunt uitproberen. Daarnaast is er een breed aanbod aan bandjes door derde partijen zoals deze gave houten banden van JORD. Je vindt tasjes om je bandjes in op te bergen, opladers in allerlei vormen en maten en beschermkapjes in alle kleuren van de regenboog.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/09/Schermafbeelding-2018-09-04-om-19.46.28.png
Waarom het een goed moment is om nu een Apple Watch te kopen


De door Apple in 2017 aangekondigde AirPower oplaadmat lijkt er nu toch ook echt aan te komen. Hiermee kun je de Apple Watch, AirPods en de nieuwe iPhone draadloos opladen.

Veel apps hebben ook een Watch App

Ook veel applicatie ontwikkelaars hebben de Apple Watch inmiddels omarmd en denken na over hun app op deze wearable. De applicaties worden steeds handiger, zelfstandiger en werken goed samen met hun iPhone variant. Een goed voorbeeld hiervan is de weer app CARROT, welke erg overzichtelijk is voor de Watch.De toekomst ziet er rooskleurig uit

Apple Watch Series 4 staat binnenkort in de planning. Op 12 september weten we hier waarschijnlijk meer over. Wacht dus nog heel even de keynote af als je van plan bent er een aan te schaffen.

Deze editie zou beschikken over een groter beeldscherm waardoor er meer ruimte ontstaat voor informatie op de Watch Face (lees ‘home-screen’). De Watch zou gewoon compatible zijn met de huidige bandjes, sneller zijn en een betere batterij bevatten.

Zoals gezegd verwachten we de lancering van de AirPower oplader en kunnen we wellicht eindelijk gebruik maken van Apple Pay (contactloos betalen) en LTE (direct internet, dus zonder iPhone) in Nederland. Met deze toevoegingen is de Apple Watch echt volwassen geworden en onmisbaar om de pols van elke Apple gebruiker.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/09/iphone-x-oplader-airpower1.jpg
Waarom het een goed moment is om nu een Apple Watch te kopen


 
Het Apple iPhone Event vindt plaats op 12 september 2018 vanaf 19:00 uur en is live te volgen via de website van Apple.


Claire is Apple Certified Support Professional en helpt ondernemers met ondersteuning en advies op het gebied van Apple apparaten. Na vier jaar ervaring op te hebben gedaan bij iCentre Delft, startte ze in 2013 met haar eigen bedrijf: Passion Support.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
Bewerkt: 11 september 2018 - 13:02 door Claire Passion Support
geplaatst door: anraadts
Uiteraard was de Apple Watch Series 1, net als de eerste iPad, niet perfect. Hij was bijvoorbeeld traag, heel erg traag. Je kreeg bijna een tintelende arm van het wachten op het laden van het weerbericht. Daarnaast verloor hij in sommige gevallen regelmatig de verbinding met de iPhone waardoor je hem opnieuw moest opstarten of zelfs opnieuw moest koppelen. Bij de laatste versie komen dit soort problemen nauwelijks meer voor en is de snelheid enorm verbeterd.

Hierbij mag wel even vermeld worden dat in de afgelopen updates van watchOS hier heel erg veel aan gedaan is. Als je op een Apple Watch Series 0 met watchOS 4 een app eenmaal een keer opgestart hebt zal die de daaropvolgende keren wel snel opstarten.

Met andere woorden, bij alle apps die je regelmatig gebruikt merk je helemaal niet dat je verouderde hardware aan je pols hebt.
geplaatst door: mayo
ik wacht nog even tot die fijne kruidenier providers hier de E-sim gaan ondersteunen.
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
geplaatst door: mayo
P.s. er staat "e-sim alleen nog in Amerika" volgens mij toch ook al in veel landen in Europa.
Bijvoorbeeld Tmobile in Duitsland?
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
antw: Waarom het een goed moment is om nu een Apple Watch te kopen
10 september 2018 - 15:21    reactie #4
geplaatst door: martinjan
eh "Waarom het een goed moment is om nu een Apple Watch te kopen" , bedoel je dan voor 12 september ?
antw: Waarom het een goed moment is om nu een Apple Watch te kopen
10 september 2018 - 18:12    reactie #5
geplaatst door: iEscape
Na 12 september 2018.

Op 12 september is het volgende Apple iPhone Event en verwachten we editie 4. Ben jij nog geen trotste bezitter van een Apple Watch, maar ben je wel geïnteresseerd dan is dít het moment om er eentje aan te schaffen.
met vriendelijke groet, iEscape
antw: Waarom het een goed moment is om nu een Apple Watch te kopen
11 september 2018 - 13:02    reactie #6
geplaatst door: Claire Passion Support
P.s. er staat "e-sim alleen nog in Amerika" volgens mij toch ook al in veel landen in Europa.
Bijvoorbeeld Tmobile in Duitsland?

Je hebt gelijk! Heb het aangepast. Dank je.