Waarom periodiek onderhoud zo belangrijk is
12 oktober 2018 - 12:29   
geplaatst door: Claire Passion Support
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/timemachine_logo.png
Waarom periodiek onderhoud zo belangrijk is
Het zal je maar gebeuren: een Mac valt opeens uit of de server start niet meer op. Je kunt hierdoor niet aan het werk of loopt het risico data te verliezen of als het voor je werk is zelfs een opdracht kwijt te raken. Veel mensen blijken keer op keer nooit te hebben nagedacht over dit soort worst-case-senario’s.

Logisch, het is ook helemaal niet leuk om mee bezig te zijn. Zorgen voor goede apparatuur, een back-up en beveiliging is een goed begin, maar ook daarna is het verstandig om je Mac goed te blijven onderhouden. Waarom periodiek onderhoud zo belangrijk is voor jou vertel ik je in het volgende artikel.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/10/Periodiek-onderhoud.png
Waarom periodiek onderhoud zo belangrijk is


Werk sneller en efficiënter

Door te werken op een Mac, iPhone of iPad met specificaties passend bij jouw werkzaamheden en de laatste software kun je veel tijdswinst behalen. De laatste technieken kunnen sneller berekeningen uitvoeren. Zo krijgt Adobe Creative Cloud een enorme boost met Metal 2. Nieuwe functies zorgen voor extra efficiëntie. Lees bijvoorbeeld hier hoe je een snellere workflow krijgt met macOS Mojave. Door met regelmaat updates uit te voeren weet je zeker dat je optimaal gebruik maakt van de beschikbare technieken.

Let op: vlak na het uitkomen van een nieuwe besturingssysteem kan het verstandig zijn nog even te wachten met het uitvoeren van de update. Zorg altijd voor een recente back-up voordat je tot een upgrade van het besturingssysteem overgaat.

Verzekerd van een veilig systeem

Door aandacht te besteden aan veiligheid kun je veel ellende voorkomen. Als je gebruik maakt van Macs heb je daar al een grote stap in gezet. Deze bevatten namelijk al veel ingebouwde veiligheidsmaatregelen. Bij Apple staat een goede beveiliging en de bescherming van privacy namelijk hoog in het vaandel. Zorg zelf voor veilige wachtwoorden, encryptie en (daar is hij weer) de laatste software-updates.
https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2016/03/04_FileVault.png
Waarom periodiek onderhoud zo belangrijk is

Zeker als je meerdere werkplekken hebt is het soms lastig om de veiligheid hiervan te kunnen waarborgen. Het kost tijd om dit goed in te richten en te onderhouden. Heb je te maken met medewerkers en/of samenwerkingspartners zorg er dan voor dat die zich ook bewust zijn van eventuele risico’s of mogelijke kwetsbaarheden.

Door dit meteen goed aan te pakken en met regelmaat onder de loep te nemen voorkom je vervelende gebeurtenissen zoals datalekken, infectie door malware en verlies van data. Heb je een bedrijf dan is goede beveiliging ook een belangrijke vereiste van de AVG wetgeving.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2016/08/timemachine-icon-300x300.png
Waarom periodiek onderhoud zo belangrijk is


Investeer naast online beveiliging ook in het maken van periodieke back-ups en automatiseer dit. Hierdoor hoef je er niet over na te denken en weet je zeker dat het juist gebeurt.


Creëer stabiliteit en continuïteit

Ben jij op het ergste voorbereid? Hoe snel kun je weer verder werken als een Mac het begeeft? Wat ben je kwijt als het pand waar je Mac in staat in vlammen opgaat? Door je Macs, servers en netwerk regelmatig te controleren en te onderhouden voorkom je verassingen.

Harde schijven gaan kapot, kabels slijten en computers vervuilen. Dit is onvermijdelijk. Met het juiste beheer en onderhoud kan de specialist je op tijd waarschuwen en kun je erger voorkomen. Je bent problemen voor en beperkt zo de kans op uitval.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/10/Illustratie-periodiek-onderhoud_Tekengebied-1-768x768.png
Waarom periodiek onderhoud zo belangrijk isClaire is Apple Certified Support Professional en helpt ondernemers met ondersteuning en advies op het gebied van Apple apparaten. Na vier jaar ervaring op te hebben gedaan bij iCentre Delft, startte ze in 2013 met haar eigen bedrijf: Passion Support.


Het nieuws op MacFreak wordt gesponsord door Upgreatest (ssd upgrades op locatie)
antw: Waarom periodiek onderhoud zo belangrijk is
12 oktober 2018 - 14:19    reactie #1
geplaatst door: Sypie
Periodiek onderhoud (zo eens in de 3 jaar is meestal voldoende) is zeker aan te raden. De laatste die ik gedaan heb zag er zo uit toen ik 'm open maakte: