https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MoneyBag_dollar.jpg
Door deal waarschijnlijk geen tarieven MacBooks en iPhones
Komende zondag zou de handelsoorlog tussen de VS en China in een nieuwe fase terecht gekomen zijn, er zouden dan voor 160 miljard dollar aan Chinese goederen belast worden die tot nu toe nog buiten schot waren gebleven. Voor Apple relevant, dat had waarschijnlijk 150 dollar per iPhone gekost.

Maar het ziet er naar uit dat het gelukt is om deze verder verhoging te stoppen, Washington en Peking zouden een eerste akkoord bereikt hebben. Dat staat in de zin hiervoor nogal omzichtig geformuleerd, want dat is het nieuws dat op dit moment uit Washington komt. De Global Times, de krant die erg vaak de zienswijze van de communistische partij in China verwoordt, maant in een tweet tot voorzichtigheid over dit eerste-fase akkoord.


Het gaat dus alleen nog maar over een eerste-fase akkoord, mogelijk dat er nog veel beren op de weg zijn voordat alle problemen in dit dispuut opgelost zijn. Maar voor Apple is het in ieder geval voorlopig erg goed nieuws, Tim Cook heeft mogelijk niet voor niets de afgelopen tijd zoveel contact met Donald Trump gehad.

Er worden op dit moment trouwens al tarieven geheven op de Apple Watch, AirPods, HomePod en componenten voor de iMac. Het is nog niet duidelijk of deze tarieven door het huidige eerste-fase akkoord opgeheven gaan worden, of dat die pas in een latere fase ter tafel zullen komen. #MacBook #iPhone #AppleWatch #AirPods #HomePod #iMac
geplaatst door: Robert
antw: Door deal waarschijnlijk geen tarieven MacBooks en iPhones
reactie #1 geplaatst: 13 december 2019 - 11:30
Door de mogelijk politieke lading van dit onderwerp kunnen reacties hier worden aangepast of verwijderd (alleen om te voorkomen dat de discussie ontspoort).

Verder gelden natuurlijk ook hier de regels van dit forum, dus behandel elkaar altijd met respect en val nooit iemand persoonlijk aan.
geplaatst door: ModeratorTeam
met vriendelijke groet, het ModeratorTeam
antw: Door deal waarschijnlijk geen tarieven MacBooks en iPhones
reactie #2 geplaatst: 13 december 2019 - 17:29
Allemaal spel om de knikkers. Een spel wat door Jan met de pet betaald wordt. Bevestiging van het feit dat het huidige, als ‘superieur’ verkochte, economische model lang en breed failliet is. Economische groei kan niet tot ver na de hemel rijken. Kijk naar het klimaat/ milieu, daarvan wisten we 30 jaar geleden al dat dat het niet gaat redden op deze manier.

De focus op dat een handelsakkoord goed is voor Apple en dus haar verder groei is ook een bevestiging dat de focus op de verkeerde plaats ligt.
geplaatst door: Jurriaan
SE iOS 14 | Air2 iPadOS 14 | iMac 24” ‘08 | Rapoo 6010b | Logitech K380
antw: Door deal waarschijnlijk geen tarieven MacBooks en iPhones
reactie #3 geplaatst: 14 december 2019 - 00:23
Hear, hear, Jurriaan!
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it!
Think different, think twice, Apple! It just used to work!