... maar wel nodig om scherp te blijven […] ...
@DirtyMay : de 'moraal van het verhaal' is dat je Chrome juist niet zou moeten gebruiken.
Als je scherp wilt blijven . . .
En als je scherp wilt blijven, en je privacy zoveel mogelijk wilt beschermen, wat doe je dan wel en wat niet ?
@doctor_apple: een leuk opstel, maar voor mij geen 8.
Maar voelt tezelfdertijd als full time job.
… zou het zomaar kunnen zijn dat alle privacy-wetgeving ook een schertsvertoning is. Best handig al die gezichtsherkenning, vingerafdrukherkening en locatiebepaling etc.
Valt heel erg mee.
80% interesseert het geen bal, 10% een beetje en 10% past jouw lijst toe…
Pas nu wordt ik nieuwsgierig. Please tell me, why not ?
...Ik gebruik al jaren de url-balk van Safari. Onderliggende zoekmachine is Google. Wordt ik dan ook Chrome-matig bespioneerd ?...
En is het zo eigenlijk niet met alles? Gezond eten, gezond leven, goed nadenken voor je belangrijke stappen zet? Gelden daar niet dezelfde percentages?
Als je MacFreak volgt weet je dat we hier geen fans zijn van het ongevraagd en uitgebreid volgen en opslaan van persoonlijke data door Meta (Facebook en Instagram) en Google.
Het zijn mooie verhalen…Dat is net zoiets als geen Russisch gas af willen nemen, maar ook niet in de kou willen zitten thuis.
Mijn ervaring: zodra je dit soort dingen aankaart bij mensen (ook mensen met een goede opleiding, die zoiets zouden moeten begrijpen), merk je dat ze er totaal niet voor openstaan. Sterker nog, ze vinden het ronduit vervelend dat je over dat soort dingen begint, en grijpen de eerste de beste gelegenheid aan om het gesprek op iets anders te brengen.
Zodra er geld verdiend moet worden komen zelfs de die-hard tegenstanders toch ook bij Google uit.
Linksom of rechtsom; zonder Google werkt NIETS meer.Zodra er geld verdiend moet worden komen zelfs de die-hard tegenstanders toch ook bij Google uit.
...Gisteren sprak ik de eigenaresse van een bureau dat goede secretariële ondersteuning regelt voor "captains of industry". Zij vertelde me dat vast onderdeel van de selectieprocedure bij haar altijd is het afspeuren van facebook e.d. naar gegevens over sollicitanten, en dat ze daar heel vaak dingen vindt die haar doen besluiten sollicitaties in de prullenbak te gooien...
Als je aangeeft dat er prima alternatieven zijn die de nadelen van Whatsapp niet hebben, maakt dat geen verschil (hoewel ik in mijn omgeving langzaamaan meer mensen met Signal tegenkom). Ik denk dat het iets met kuddegedrag te maken heeft.
Iets dat mij totaal vreemd is.
Ik zie hier op de frontpage als ik het even bekijk in Safari op zes (6!) plekken ads staan, die door Google Adsense worden geplaatst.