geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Qualcomm-logo-icoon.jpg
Wat betekent het conflict tussen Arm en Qualcomm?
In het begin van 2021 werd Nuvia door Qualcomm overgenomen. Mocht de naam Nuvia je zo snel niet iets zeggen, dat bedrijf werd opgestart door drie processor-designers die daarvoor allemaal bij Apple in de processor-divisie werkten.

Voor Arm een reden om Qualcomm in 2022 aan te klagen, want de licentie van Nuvia (en nu dus van Qualcomm) was voor chips voor servers, en niet voor laptops.


Hierboven kan je de presentatie zien van Qualcomm’s nieuwe Snapdragon X Elite chip. Waarbij ook mensen van Acer, Asus en Microsoft te zien zijn, want deze chip moet de concurrentie aangaan met Apple’s M-chips en zal de drijvende motor zijn achter Microsoft’s Copilot+, Microsoft’s tegenhanger van Apple Intelligence.

Maar Arm zegt dat het huidige ontwerp dat bedoeld is voor Microsoft's Copilot+ laptops een directe technische afstammeling is van Nuvia's chip, en dat het de licentie voor deze chips heeft geannuleerd.

Kortom, en zal op zijn minst een stevig ‘gevecht’ in de rechtszaal ontstaan. Het beste scenario lijkt dat er een behoorlijke som licentiekosten aan Arm betaald zal moeten worden. Maar in het slechtste geval krijgen we een situatie zoals tussen Apple en Masimo, waardoor Apple in de VS nu nog steeds Apple Watches verkoopt zonder bloedzuurstofmeting.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Wat betekent het conflict tussen Arm en Qualcomm?
13 juni 2024 - 13:51    reactie #1
geplaatst door: whaha
Interessante zaak.

Door dit nieuwsartikel heb ik eindelijk begrepen dat Copilot+ een soort AI is.
Ik volg het nieuws niet zo veel en had dit op de een of andere manier nog niet meegekregen.

Zijn Siri en Appel Intelligentie straks nog van elkaar te onderscheiden of lopen die compleet in elkaar over?

Ik hoop dat we meer zaken krijgen met ARM, zodat straks alles daar op kan draaien. Ik heb het idee dat dit vooruitgang kan bieden, dus ik hoop dat Qualcomm kan gaan (blijven?) leveren aan consumenten.
Keuzes maken de Mens