Wat er gebeurt als je een iPhone inruilt
16 maart 2023 - 12:20   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone14ProEnProMaxGoud-icoon.jpg
Wat er gebeurt als je een iPhone inruilt
Niet alleen Apple heeft een programma voor het inruilen van devices, ook sommige providers hebben vergelijkbare programma’s. Maar wat gebeurt er precies met ingeruilde iPhones, en waarom brengen ze bij inruil een stuk minder op dan wanneer ze weer als refurbished aangeboden worden.

Joanna Stern van The Wall Street Journal is min of meer een specialist in het stellen van dit soort vragen, en vooral in het beantwoorden daarvan. Hieronder zie je hoe ze bij de zoektocht naar het antwoord op deze vragen terecht kwam bij US Mobile Phones in New Jersey. Hier komen iedere week tienduizenden ingeruilde mobiele telefoons binnen, waarvan het leeuwendeel bestaat uit iPhones.


Al deze telefoons worden eerst allemaal ontdaan van alle persoonlijke data van de gebruikers, waarna ze uitgebreide tests ondergaan om te zien welke telefoons goed genoeg zijn om als refurbished weer te verkoopkanalen in te gaan, of aan groothandelaren in andere landen worden geleverd.

Daarna worden ze grondig gereinigd, krijgen ze een status toegekend zodat er een prijs aan verbonden kan worden, waarna ze netjes in een doos verpakt worden zodat ze weer aan potentiële klanten verkocht kunnen worden.

Daarbij speelt ook mee dat sommige modellen die niet meer door Apple geleverd worden nog wel nieuw op de markt aangeboden worden. Refurbished iPhones zullen natuurlijk altijd onder die prijs verkocht worden, waarbij de reseller daarvan een marge heeft van tussen de 10 en 15 procent. #iPhone
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.