geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Microsoft-Logo-Nieuw-2012.jpg
Is Microsoft’s Surface Duo een blik in Apple’s toekomst? (Upd.)
Terwijl de introductie van Samsung’s Galaxy Fold met een flexibel scherm niet echt een succes was, laat Microsoft met de nieuwe Surface Duo zien dat het ook heel anders kan: geen flexibel scherm, maar twee schermen die met elkaar verbonden zijn door een scharnier.

En laat Apple zelf nu net ook een patent hebben op zo’n scharnier, terwijl er in juni geruchten voorbij kwamen dat er bij Apple al aan een iPhone met twee schermen gewerkt wordt. Kortom, de Microsoft’s nieuwe Surface Duo zou wel eens een tipje van de sluier kunnen zijn van waar ze bij Apple op dit moment aan bezig zijn.


Bestelde vouwbare schermen

Dat er bij Apple aan een iPhone met twee schermen en een scharnier gewerkt wordt is natuurlijk helemaal niet verbazend. Bij Apple wordt altijd op meerdere borden tegelijkertijd geschaakt, en één van de beste kanten van het bedrijf is vooral dat ze daar in staat zijn om dat soort projecten ook weer te laten vallen als ze niet voldoende resultaat geven.

Dat op meerdere borden schaken betekent ook dat bij Apple niet alles ingezet wordt op een device met een scharnier. Dat is te zien aan het nieuws op het Chinese Weibo, waar gemeld wordt dat er door Apple bij Samsung een ‘groot aantal’ flexibele schermen besteld zijn. Vorig jaar leverde Samsung al flexibele schermen aan Apple, het lijkt er op dat er dus ook aan die optie doorgewerkt wordt.

Mocht er bij Apple gekozen worden voor een device met twee schermen en een scharnier, dan is de Surface Duo alvast een interessant device om te bestuderen, want daar schort nog wel het een en ander aan.
Update: de review van Joanna Stern voor The Wall Street Journal is, zoals altijd, uitstekend en windt er geen doekjes om: de hardware mag dan indrukwekkend zijn, de software is nog zeker niet klaar voor prime time. Voeg daar de matige camera en de prijs aan toen, en de Surface Duo is beslist geen aanrader.
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: anraadts
Heb toch liever mijn iPad, die heeft tenminste geen scharnier in het midden van het scherm.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.