https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Mojave-icoon.jpg
AirPlay 2 ondersteuning en bugfixes in macOS Mojave 10.14.5
Ook voor macOS Mojave heeft Apple een update klaarstaan, deze zorgt een aantal bugfixes ervoor dat ook je Mac nu AirPlay 2 zal ondersteunen. Opvallend is dat Apple ook bugfixes noemt voor OmniOutliner en OmniPlan, Apple noemt zelden specifieke software.

Voordat je deze update installeert is het goed om te weten dat Apple hiermee weer een stap zet in het steeds betere beveiligen - en dus ook dicht timmeren - van macOS. Meer daarover in dit eerdere nieuwsbericht. Hoe je een update voor Mojave goed en veilig installeert vind je onderaan dit artikel, daarvoor de links waar je deze update en de Combo-update kan vinden, en de release notes.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MojaveDarkModeMacBookPro.jpg
AirPlay 2 ondersteuning en bugfixes in macOS Mojave 10.14.5


Download macOS Mojave 10.14.5 Update
Download macOS Mojave 10.14.5 Combo Update

Citaat
De macOS Mojave 10.14.5-update verbetert de stabiliteit en betrouwbaarheid van je Mac en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Deze update:

  • Voegt AirPlay 2-ondersteuning toe voor het rechtstreeks delen van video’s, foto’s, muziek en meer van je Mac naar een smart-tv die geschikt is voor AirPlay 2
  • Verbetert audiolatentie op MacBook Pro-modellen die in 2018 zijn geïntroduceerd
  • Verhelpt een probleem waarbij bepaalde zeer grote OmniOutliner- en OmniPlan-documenten niet juist werden weergegeven

Meer informatie over deze update vind je op:
https://support.apple.com/kb/HT209149
Meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Systeemupdates op een Mac met macOS 10.14 Mojave

Sinds macOS Mojave is de locatie waar je moet zijn voor update veranderd, dat is nu Systeemvoorkeuren > Software-update. We raden altijd aan om systeemupdates alleen maar uit te voeren als je een goede backup hebt. Dat kan met Time Machine, maar mocht er iets fout gaan en je wilt meteen kunnen doorwerken dan is een backup waar je van kan opstarten de betere optie. Zo'n backup kan je maken met bijvoorbeeld Carbon Copy Cloner of SuperDuper.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MojaveSoftwareUpdate.png
AirPlay 2 ondersteuning en bugfixes in macOS Mojave 10.14.5


Let op dat systeemupdates soms gebundeld zijn met updates voor de firmware, het is dan ook belangrijk dat je zo'n update niet onderbreekt. Zorg bij MacBooks dat die met de lader aan het lichtnet verbonden zijn en kijk eerst altijd even of je internet goed werkt. Als je erg zeker van je zaak wilt zijn dan is een herstart zonder dat je daarna iets opstart ook altijd een goed idee.

Systeemupdates gaan in praktisch alle gevallen goed, de waarschuwingen hierboven komen voort uit de uitzonderingen waarbij het fout gaat. En die komen we hier op het forum natuurlijk tegen.


met dank aan forumlid 'fred44nl', die dit nieuws als eerste meldde op het forumMaandelijks trekt MacFreak meer dan 75.000 bezoekers, die hier gemiddeld ruim 4 minuten zijn. Al deze mensen zijn te bereiken door onder andere sponsoring, advertenties of pagelinks; de mogelijkheden daarvoor zijn op deze pagina te vinden.
geplaatst door: Robert
antw: AirPlay 2 ondersteuning en bugfixes in macOS Mojave 10.14.5
reactie #1 geplaatst: 14 mei 2019 - 17:11
Het duurde even voordat de update op de SSD stond (niet precies gekeken, maar zeker 20 minuten), maar daarna draait alles weer zonder een probleem.
geplaatst door: anraadts
antw: AirPlay 2 ondersteuning en bugfixes in macOS Mojave 10.14.5
reactie #2 geplaatst: 15 mei 2019 - 12:29
Zitten ook al oplossingen in voor de recent gevonden Intelbugs (ZombieLoad) waar allen Mac's vanaf 2011 met een Intel processor onder vallen...
geplaatst door: Spooter
antw: AirPlay 2 ondersteuning en bugfixes in macOS Mojave 10.14.5
reactie #3 geplaatst: 15 mei 2019 - 18:40
Ik had nog steeds last van die "kringeltjes" achter mijn mailadressen in Mail.
Die moest ik dan steeds wegklikken.
Deze update heeft dat verholpen !
Fijn...
geplaatst door: marg