https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch5-icoon.jpg
watchOS 6.2 brengt ondersteuning voor in-app aankopen
Heb je een Apple Watch van Series 1 of later, dan heeft Apple een update voor je klaar staan. Het versienummer van deze update is 6.2 en voor ons is de belangrijkste toevoeging ondersteuning voor in-app aankopen en abonnementen in de App Store.

Dit zijn functies die ontwikkelaars vanaf nu toe kunnen voegen, het duurt dus waarschijnlijk nog wel even voordat je dit in veel apps vindt. Daarvoor waren in-app aankopen voor de Apple Watch al mogelijk, maar moest dat altijd gedaan worden in de Watch-app op de gekoppelde iPhone. Sinds de toevoeging van een eigen App Store in watchOS 6 is dit weer een stapje verder naar het steeds volwassener maken van watchOS, en wordt App Watch hiermee weer een stukje onafhankelijker van de iPhone.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatch5-Hermes-double-tour-noir-band-091019.jpg
watchOS 6.2 brengt ondersteuning voor in-app aankopen


Het enige wat verder nieuw is in watchOS 6.2 is dat de de ECG-functie nu ook beschikbaar is in Chili, Nieuw Zeeland en Turkije, maar daar zullen de meesten van ons niet veel aan hebben. Verder ligt het voor de hand dat er zowel bugfixes als updates voor de beveiliging in deze update zitten, maar tot nu toe heeft Apple daar nog niets over bekend gemaakt.

Installatie van watchOS

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op je iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update.

Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 13.

Heb je watchOS 6 al op je Apple Watch staan dan kan je een update ook op je Apple Watch zelf uitvoeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina. #watchOS #AppleWatch
geplaatst door: Robert