geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
watchOS 7.3.2 maakt je Apple Watch veiliger
De recente update voor macOS 11 Big Sur en de updates voor iOS en iPadOS waren bedoeld om daarin een probleem met de beveiliging op te lossen, en hetzelfde geldt voor watchOS 7.3.2. Dus ook hier niets nieuws, maar ‘achter de schermen’ worden we wel beter tegen kwaadwillenden beschermd.

Bij al deze updates gaat om een ‘gat’ in Webkit wat gedicht wordt, en Webkit is de motor waarop onder andere Safari draait. Dat deze update ook voor watchOS nodig is laat zien hoezeer deze motor in de verschillende besturingssystemen van Apple gebruikt wordt. Waardoor de vraag gesteld wordt of dat het hele ecosysteem niet extra kwetsbaar maakt. Een hack die werkt voor Webkit is kennelijk voldoende om zowel macOS, iOS, iPadOS en watchOS aan te kunnen vallen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchHeartRate.jpg
watchOS 7.3.2 maakt je Apple Watch veiliger


Installatie van watchOS

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 14.4.

Heb je watchOS 7 al op je Apple Watch staan dan kan je een update ook op je Apple Watch zelf uitvoeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina


met dank aan forumlid ‘Spooter’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #watchOS #Update
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.