geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
watchOS 7.4: iPhone ontgrendelen met Apple Watch met bedekt gezicht (Upd.)
watchOS 7.4 is uit en brengt een functie waar we in deze corona-tijden erg gelukkig van zullen worden. Want met de combinatie van watchOS 7.4 en iOS 14.5 herkent je iPhone niet alleen dat je een mondkapje op hebt, maar gebruikt ook de nabijheid van je Apple Watch om jouw iPhone te ontgrendelen.

Geen gedoe dus meer met het eindeloos invullen van je code, één keer goed instellen je bent klaar. Dat instellen doe je op je iPhone onder Instellingen → Face ID en toegangscode. Daar hoef je onder “Ontgrendel met Apple Watch’ alleen maar het knopje aan te zetten, de verdere (duidelijke) uitleg van Apple vind je direct er onder. Daar zie je ook dat dit opgaat voor gezichtsbedekking in het algemeen, een das voor je gezicht in de winter zou dus ook geen probleem mogen zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS14.5watchOS7.4FaceIDMondkapje.jpg
watchOS 7.4: iPhone ontgrendelen met Apple Watch met bedekt gezicht (Upd.)

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Om deze functie te gebruiken moet je minimaal een Apple Watch Series 3 hebben en daarbij een iPhone met Face ID, dus minstens een iPhone X.

Het andere nieuwe voor ons is de mogelijkheid om Bluetooth-apparaten in Instellingen te kunnen classificeren, zodat audiomeldingen op de juiste koptelefoon terecht komen. Daarnaast zijn er nog twee nieuwe dingen in watchOS 7.4, maar die gelden allebei niet voor ons. Je komt het allemaal tegen in de release notes hieronder:

Citaat
watchOS 7.4 bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen, waaronder:

  • Mogelijkheid om je iPhone X en later te ontgrendelen met de Apple Watch wanneer je Face ID probeert te gebruiken terwijl je een mondkapje draagt
  • Optie om het type Bluetooth-apparaat te classificeren in Instellingen voor de juiste identificatie van koptelefoons voor audiomeldingen
  • Mogelijkheid om audio- en videomateriaal van Apple Fitness+-work-outs te streamen naar tv’s en apparaten met AirPlay 2
  • Ondersteuning voor de Ecg-app op de Apple Watch Series 4 of later in Australië en Vietnam
  • Ondersteuning voor meldingen over een onregelmatig hartritme in Australië en Vietnam

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/HT201222

Installatie van watchOS

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 14.4.

Heb je watchOS 7 al op je Apple Watch staan dan kan je een update ook op je Apple Watch zelf uitvoeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina


Update: Apple heeft inmiddels een support-pagina online gezet waar in detail wordt uitgelegd hoe het iPhone ontgrendelen met een Apple Watch wanneer je een mondkapje draagt werkt. #watchOS #Update
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.
geplaatst door: Flix
Zit er mogelijk ook een security down-side aan deze optie?
geplaatst door: Bugsy
Zit er mogelijk ook een security down-side aan deze optie?
Als iemand je Watch en je iPhone jat, en je hebt een idioot simpele code voor je watch, dan heb je een issue