geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Pride2021WatchSeries6BraidedSoloLoop-icoon.jpg
watchOS 7.5: nieuwe wijzerplaten en meer veiligheid
Ook voor de Apple Watch heeft Apple een update klaarstaan, waarin onder andere ondersteuning is toegevoegd voor de wijzerplaten die horen bij de nieuwe Pride-horlogebandjes die eerder deze week werden aangekondigd. Daarnaast natuurlijk ook verbeteringen voor de veiligheid.

Verder verbeteringen voor gebruikers van een Apple Watch in Maleisië en Peru, in beide landen komt daar nu ook ondersteuning voor de Ecg-app op de Apple Watch Series 4 of later en ondersteuning voor meldingen over een onregelmatig hartritme. Maar ik gok dat we niet heel erg veel lezers hebben in Maleisië of Peru, in Nederland en Belgie hebben we al een tijd ondersteuning voor deze beide functies.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WatchSeries6BraidedSoloLoopPrideEdition051721.jpg
watchOS 7.5: nieuwe wijzerplaten en meer veiligheid


Hieronder de complete release notes van watchOS 7.5 zoals Apple die heeft meegestuurd:

Citaat
watchOS 7.5 bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen:

  • Toegang tot abonnementsmateriaal in de app Podcasts
  • Ondersteuning voor de Ecg-app op de Apple Watch Series 4 of later in Maleisië en Peru
  • Ondersteuning voor meldingen over een onregelmatig hartritme in Maleisië en Peru

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/HT201222

Installatie van watchOS

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 14.4.

Heb je watchOS 7 al op je Apple Watch staan dan kan je een update ook op je Apple Watch zelf uitvoeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina


Update: Apple heeft inmiddels een support-pagina online gezet waar in detail wordt uitgelegd hoe het iPhone ontgrendelen met een Apple Watch wanneer je een mondkapje draagt werkt. #watchOS #Update
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.