geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
watchOS 7.6: nieuwe functie voor Weer-app in onder andere Nederland
Apple heeft watchOS 7.6 voor de Apple Watch Series 3 en later klaarstaan op de servers. Naast de standaard verbeteringen voor de veiligheid en de stabiliteit is voor ons in Nederland vooral belangrijk dat de luchtkwaliteit nu ook in de Weer-app op de Apple Watch te zien is.

Diezelfde toevoeging is ook te zien in de iOS 14.7 update, en is nu beschikbaar in de landen Canada, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en Zuid-Korea. Wanneer hiervoor België aan de beurt zal zijn is nog niet bekend. Je ziet de luchtkwaliteit door in de Weer-app even naar beneden te scrollen, zoals je in het voorbeeld hieronder ook kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS7.6Luchtwkaliteit.jpg
watchOS 7.6: nieuwe functie voor Weer-app in onder andere Nederland


Hieronder de release notes van watchOS 7.6 van Apple zelf, waarin (opvallend genoeg) de nu net toegevoegde functie voor de luchtkwaliteit helemaal niet voorkomt. Het is trouwens niet zo vreemd dat Apple het belangrijker vindt om te melden dat de Ecg-app nu in nog veel meer gebieden beschikbaar is, met deze stap is deze functie nu bijna wereldwijd beschikbaar.

Citaat
watchOS 7.6 bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen, waaronder:


Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/HT201222

Installatie van watchOS

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone een versie van iOS staan die deze update ondersteunt, dat is in dit geval iOS 14.4.

Heb je watchOS 7 al op je Apple Watch staan dan kan je een update ook op je Apple Watch zelf uitvoeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina

Update: als je de optie gebruikt om je Apple Watch te ontgrendelen met je iPhone, dan is de kans met een iPhone met Touch ID groot dat dit met watchOS 7.6 niet meer zal werken. De verwachting is dat watchOS 7.6.1 binnenkort deze bug weer zal corrigeren. #watchOS #Update
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: de Redactie
Er is een update bij dit nieuwsbericht gezet.