geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchSeries7-icoon.jpg
watchOS 8.5 let beter op je hart en voegt nieuwe dingen toe
Heb je een Apple  Watch Series 3 of later dan staat er een nieuwe update voor je klaar. Het allerbelangrijkste daarin is zonder enige twijfel de verbetering in de meldingen van onregelmatig hartritme, waarmee atriumfibrilleren beter kan worden herkend.

Atriumfibrilleren wordt ook wel boezemfibrilleren genoemd, meer informatie daarover vind je op deze pagina van de hartstichting. Het belang van dit soort functies kan nauwelijks overschat worden. Er zijn al veel levens gered van mensen die een Apple Watch droegen, iedere verbetering op dit gebied redt waarschijnlijk nog meer levens. Maar de verbetering voor de meldingen van onregelmatig hartritme is niet het enige in de deze update, zoals je in de release notes hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS8.5ReleaseNotes.jpg
watchOS 8.5 let beter op je hart en voegt nieuwe dingen toe

klik op de afbeelding voor een grotere versie


Andere nieuwe dingen die watchOS 8.5 toevoegt naast wat je hierboven kan zien zijn een nieuwe neutrale stem voor Siri en 37 nieuwe emoji. Verder is het met een iPhone waarop iOS 15.4 staat mogelijk om een Apple Watch die een uitroepteken of icoontjes van een  iPhone en een Apple Watch laat zien te herstellen. Meer daarover op deze pagina van Apple Support.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS15.4watchOS8.5RecoverAppleWatch.jpg
watchOS 8.5 let beter op je hart en voegt nieuwe dingen toe


Zo installeer je een watchOS update

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden.

Sinds watchOS 7 is het ook mogelijk om een update op je Apple Watch zelf uit te voeren, dus zonder de hulp van je iPhone. Je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina



 #watchOS #Update
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.