geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Waarom Apple waarschijnlijk Google’s RCS niet gaat ondersteunen
Google hield op de 11e en 12e van deze maand hun jaarlijkse I/O, vergelijkbaar met Apple’s WWDC. Daar werd het volgende gezegd: “We hope that every mobile operating system gets the message, and upgrades to RCS, so your messages are private, no matter what device you’re using.”

RCS staat voor Rich Communication Services, een systeem waarvan Google dus hoopt dat Apple het ook gaat gebruiken, in de hoop dat het dan een universele standaard wordt. RCS is bedoeld als een upgrade van SMS, en biedt naast versleuteling ook de mogelijk om aan te geven dat een boodschap gelezen is. Voor Apple iets wat 10 jaar geleden al in de Berichten-app was, maar jammer genoeg alleen als er tussen iPhones gecommuniceerd wordt.


Nu zal Apple niet zo snel een standaard van Google accepteren, maar er is nog een goede reden om RCS links te laten liggen, in ieder geval voorlopig. Die reden zie je in de tweet hierboven, gebruikers in India worden ‘dankzij’ RCS steeds meer gebombardeerd met spam.

De uitleg van dit probleem komt ook van Google zelf:

Citaat
Millions of businesses rely on SMS to communicate with mobile consumers. Credit card fraud alerts, flight status updates, and package delivery notifications are common examples of business-to-consumer SMS.

RCS (Rich Communication Services) upgrades SMS with branding, rich media, interactivity and analytics. With RCS, businesses can bring branded, interactive mobile experiences, right to the default messaging app.
In Google’s implementatie van RCS is ook ruim baan gemaakt voor Verified Business-accounts, te verwachten van een bedrijf waarvan advertenties de hoofdmoot vormen van het inkomen. Volgens Android Police is er wel een manier om er weer af te komen, maar de meeste gebruikers van Android smartphones in India hebben daar waarschijnlijk geen weet van.


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.