geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatchUltra-Series1-icoon.jpg
watchOS 9.01 is alleen voor de Apple Watch Ultra
Apple heeft watchOS 9.0.1 uitgebracht, maar ook als je een Apple Watch hebt die op watchOS 9 draait zal je die waarschijnlijk niet voorbij zien komen. De reden is simpel, deze update is alleen voor de Apple Watch Ultra, en er zijn nog maar heel weinig mensen die deze al binnen hebben.

Heb je wel al een Apple Watch Ultra dan installeer je deze update op dezelfde manier als je dat altijd doet: door de Watch-app te openen en daarin te gaan naar Algemeen → Software-update. Bij zo’n update moet je Apple Watch altijd minimaal 50 procent opgeladen zijn, verbonden zijn met de oplader en de verbonden iPhone moet binnen bereik zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleWatchUltraAdventures.jpg
watchOS 9.01 is alleen voor de Apple Watch Ultra


Volgens Apple’s eigen release notes zorgt deze update ervoor dat een probleem waardoor tijdens telefoongesprekken de audio vervormd kon raken tijdens telefoongesprekken via de luidsprekers.

Citaat
watchOS 9.0.1

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen voor je Apple Watch Ultra.

  • Audio kon vervormd raken tijdens telefoongesprekken via luidsprekers

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/nl-nl/HT201222
Zoals altijd linkt Apple in de release notes naar de pagina over de beveiligings­aspecten van software-updates, maar in dit geval is er daar nog niets over deze update te vinden.

Zo installeer je een watchOS update

Updates voor de Apple Watch installeer je door binnen de Watch-app op de verbonden iPhone linksonder te klikken op Mijn Watch. Deze update vind je dan in Algemeen → Software-update en die zal worden geïnstalleerd zodra je je akkoord bent gegaan met de voorwaarden en op ‘Installeer’ hebt gedrukt.

De eerste stappen kan je ook op je Apple Watch zelf doen, ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen →  Software-update en daar ook op ‘Installeer’ te klikken. Maar om je akkoord te geven voor de voorwaarden heb je wel nog steeds je iPhone nodig, dat gaat (nog) niet op de Apple Watch.


Om de update uit te voeren moet je Apple Watch minimaal voor 50 procent opgeladen zijn, en met het lichtnet verbonden. Verder moet er op de verbonden iPhone wel een versie van iOS staan die deze update ondersteunt.

Het installeren kan ook op je Apple Watch zelf, dus zonder de hulp van je iPhone, je Apple Watch moet dan verbonden zijn met Wi-Fi. Open dan de Instellingen-app op je Apple Watch en ga in Algemeen naar Software-update. Zodra de update gevonden is kies je dan voor Installeer.

Meer informatie over het updaten van je Apple Watch is te vinden op deze support-pagina #AppleWatchUltra #Update #watchOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.