iOS 16.0.2 brengt belangrijke bugfixes
23 september 2022 - 08:44   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iOS16-icoon.jpg
iOS 16.0.2 brengt belangrijke bugfixes
Sneller dan verwacht heeft Apple de eerste bugfix voor alle iPhones waarop iOS 16 draait uitgebracht. Het versienummer hiervan is 16.0.2 omdat er al een versie 16.0.1 bestaat, maar die is alleen voor alle iPhone 14 modellen bedoeld, en daardoor niet te zien op andere iPhones.

In deze update worden alle belangrijkste problemen die tot nu toe met iOS 16 al gemeld waren aangepakt. Daarbij wordt een probleem verholpen waarbij invoer via aanraken niet werkte op bepaalde iPhone X-, iPhone XR- en iPhone 11-schermen nadat er onderhoud was gepleegd.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOS16.0.2ReleaseNotes.jpg
iOS 16.0.2 brengt belangrijke bugfixes


Citaat
Deze update biedt probleemoplossingen en belangrijke beveiligingsupdates voor je iPhone, waaronder:
  • De camera kon trillen en onscherpe foto's produceren bij het maken van foto's met bepaalde apps van derden op de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max
  • Het scherm werd mogelijk volledig zwart tijdens de configuratie van het apparaat
  • Bij het kopiëren en plakken tussen apps werd er mogelijk vaker dan verwacht een vraag om toestemming weergegeven
  • Na opnieuw opstarten was het mogelijk dat VoiceOver niet beschikbaar was
  • Er is een probleem verholpen waarbij invoer via aanraken niet werkte op bepaalde iPhone X-, iPhone XR- en iPhone 11-schermen nadat er onderhoud was gepleegd

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Installatie van een iOS update

Een update van iOS installeren gaat natuurlijk het best als je goed voorbereid bent, hoe je dat doet vind je op deze pagina. Het installeren zelf van deze update gaat hetzelfde als altijd in iOS: je gaat naar Instellingen → Algemeen → Software-update.

Let op dat je systeemupdates alleen maar installeert als je een goede backup hebt. Voor een iDevice kan je dat ook lokaal doen, door deze te verbinden met je Mac, daar iTunes op te starten, waarna jouw iDevice linksboven als icoontje zou moeten verschijnen, zoals je hieronder kan zien.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhone-In-iTunes.png
iOS 16.0.2 brengt belangrijke bugfixes


Heb je macOS 10.15 Catalina of later op je Mac staan, dan vind je jouw iDevice niet in iTunes (dat bestaat daarin helemaal niet meer) maar in de Finder in de Navigatiekolom die je aan de linkerkant van ieder Finder-venster vindt. Het proces is verder exact hetzelfde.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iPhoneFinderCatalina.jpg
iOS 16.0.2 brengt belangrijke bugfixes


Daarna kan je een lokale backup maken door te kiezen voor "Deze computer". Eventueel kan je daar ook kiezen om de kopie van je iDevice te versleutelen (Apple noemt dit coderen). Het voordeel van de keuze voor een versleutelde kopie is dat bij die optie echt alles wordt meegenomen, dus ook bewaarde wachtwoorden voor accounts en dergelijke.

Let bij het kiezen voor die laatste optie wel op dat je het wachtwoord wat je daarvoor gebruikt makkelijk kan onthouden, want je zal het waarschijnlijk niet erg vaak gebruiken.

Meer informatie over het maken van backups van iDevices, zowel in iCloud als iTunes, is hier te vinden. Daar vind je ook links naar artikelen over hoe je een reservekopie kan terugzetten, het vinden van hulp bij iCloud-reservekopieën of iTunes-reservekopieën, en het beheren van reservekopieën.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iTunes-Lokale-Backup.png
iOS 16.0.2 brengt belangrijke bugfixesmet dank aan forumlid ‘Mac OS X’, die dit nieuws als eerste meldde op het forum #iOS #Update
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
iOS 16.0.2 brengt belangrijke bugfixes
23 september 2022 - 13:50    reactie #1
geplaatst door: PatGel
Ik had geen problemen op mijn iPhone 12 Pro Max, maar heb de update toch maar geïnstalleerd.
Mac Studio Apple M1 Max 32 GB Geheugen.1 TB opslag.iPhone 15 Pro Max.iPad Pro 12,9-inch (5e generatie)Apple AirPods Max,AirPods Pro.