watchOS 9.3 brengt vooral meer veiligheid
24 januari 2023 - 10:58   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppleWatch-icoon.jpg
watchOS 9.3 brengt vooral meer veiligheid
Als je klikt op de link over ‘de beveiligingsaspecten’ die Apple altijd bij updates plaatst, dan kan je zien dat die lijsten steeds langer worden. Zo worden er in watchOS 9.3 maar liefst 11 dingen gecorrigeerd waar hackers gebruik van hadden kunnen maken, waarvan 3 in de kernel van dit besturingssysteem zelf.

In vergelijking zijn de nieuwe functies in de release notes maar karig, eigenlijk gaat het alleen om een nieuwe wijzerplaat. Dat is Unity-mozaïek, en die is toegevoegd ter ere van de zwarte geschiedenis en cultuur, in het kader van de viering van Black History Month. Wat Apple er niet bij vermeld is dat er ook verbeteringen in zitten voor Workouts en Ongelukdetectie, die laatste blijkt vooral tijdens het skiën nogal vaak vals alarm te geven.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS9.3RelaseNotes.jpg
watchOS 9.3 brengt vooral meer veiligheid

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Hierboven en hieronder vind je de release notes die Apple zelf bij deze update levert.

Citaat
watchOS 9.3 bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen, en biedt een nieuwe wijzerplaat, Unity-mozaïek, ter ere van de zwarte geschiedenis en cultuur in het kader van de viering van Black History Month.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/kb/HT201222


Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
watchOS 9.3 brengt vooral meer veiligheid
26 januari 2023 - 00:20    reactie #1
geplaatst door: bombilla
Wat gebeurt er als ik de Apple Watch update naar de laatste versie watchOS 9 (vanaf de Watch zelf kan dat) terwijl mijn iPhone daar niet compatible mee is vanwege zijn maximale iOS15 versie?
- Heeft er iemand hier ervaring mee?
-------------------------------------------
Het lijkt er op dat dit toch niet (meer) kan vanaf het horloge zelf. Verder updaten van watchOS 8.7 naar watchOS 9 geeft nu een foutmelding dat updaten is mislukt. "Fout tijdens het zoeken naar een software-update" Vrij vertaald: koop een nieuwe iPhone die je wel kan updaten naar iOS16.  :thumbs-down: