geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/watchOS9-icoon.jpg
watchOS 9 maakt bellen met andere VoIP apps ook mogelijk
CallKit is de API die het voor ontwikkelaars sinds iOS 10 mogelijk heeft gemaakt om gesprekken over het internet (VoIP) via de interface van het besturingssysteem mogelijk te maken. Maar watchOS had deze mogelijkheid jammer genoeg niet.

In iOS gebruiken bijvoorbeeld WhatsApp en Facebook Messenger deze mogelijkheid. Daardoor kan je oproepen die via deze apps binnenkomen altijd direct vanaf het toegangsscherm aannemen, er hoeft dus niet apart een app voor geopend te worden. Deze CallKit API komt nu ook naar watchOS 9, als ontwikkelaars daar gebruik van maken gaat hetzelfde dus ook voor de Apple Watch gelden.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.watchOS9CallKitAppleWatch.jpg
watchOS 9 maakt bellen met andere VoIP apps ook mogelijk


Dit is niet de enige nieuwe mogelijkheid voor ontwikkelaars in watchOS 9. In de nieuwe Apple Watch Software Dvelopment Kit (SDK) is bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om rijkere complicaties (toevoegingen aan horlogeplaten) te maken.

Daarnaast wordt het ook mogelijk voor gekoppelde Bluetooth-devices om ‘timely critical alerts’ naar de Apple Watch te sturen, dat kan je dan dus van meer dingen op de hoogte houden. #watchOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.