geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Ventura-icoon.jpg
Sommige functies macOS Ventura niet beschikbaar voor Intel Macs
In het eerdere artikel over macOS Ventura hier op MacFreak kon je al lezen dat je minimaal een Mac uit 2017 moet hebben om het te kunnen gebruiken. Tenminste, volgens Apple, in de praktijk komt er vast wel weer een aanpassing waardoor het ook met oudere Macs mogelijk is.

Maar er is ook een verschil tussen Intel Macs en Macs met Apple’s eigen M-chips, de functies die zo’n chip nodig hebben zullen natuurlijk niet werken als die niet aanwezig is. Daarbij gaat het vooral om functies die werken tijdens een handeling, bijvoorbeeld het automatisch ondertitelen tijdens FaceTime gesprekken. Omdat die ondertitels ook automatisch aan een spreker verbonden worden zijn die erg handig in groepsgesprekken, en natuurlijk voor doven en slechthorenden.


Het zal voor verreweg de meeste gebruikers geen halszaak zijn als zo’n functie niet werkt, maar het is goed om te weten dat dit niet het geval is. Zeker als je gehoor niet zo goed is, dan kan deze functie natuurlijk heel erg welkom zijn.

Voor Appel’s presentatie van nieuwe dingen in macOS Ventura kan je terecht op deze pagina, een lijst van nog veel meer nieuwe dingen daarin vind je hier en hieronder de presentatie van Apple tijdens de keynote.
 #macOS
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.