geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/BigSur-icoon.jpg
Update: macOS Big Sur 11.6.7 lost problemen met mail op
Als je nog macOS 11 Big Sur gebruikt, dan heeft Apple een update voor je klaarstaan, zoals altijd te vinden in Systeemvoorkeuren → Software-update. Deze is bedoeld om problemen met bijlages in mail op te lossen, zowel in Apple’s eigen Mail-app als bijvoorbeeld in Microsoft’s Outlook.

Het probleem was dat deze apps in sommige gevallen het niet voor elkaar kregen om bijlages te openen als de app om diezelfde bijlage te tonen al actief was. Kennelijk wilde het systeem zelf graag die app opstarten en raakte het de weg kwijt als dit niet mogelijk was. Deze update zou dit probleem voor alle apps die mail afhandelen moeten oplossen, dus ook voor apps die niet hierboven genoemd zijn.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.BigSurSafariMacBookPro.jpg
Update: macOS Big Sur 11.6.7 lost problemen met mail op


Voordat je een update voor macOS installeert

Hoewel het installeren van een update van het systeem tegenwoordig erg makkelijk is, zien we op het forum toch nog te vaak problemen mee voorbij komen. Beperk de risico’s zoveel mogelijk door in ieder geval vooraf te  zorgen voor een goede backup.


Dat kan met Apple’s eigen Time Machine, hoe dat werkt vind je hier. Maar dat heeft één nadeel, je kan van zo’n backup niet opstarten, dus als je terug wilt gaan ben je mogelijk extra tijd kwijt.

Dat kan je vermijden door een backup te maken waarvan je ook kan opstarten, een zogenaamde bootable-backup. Dat kan bijvoorbeeld met Carbon Copy Cloner. Dat programma heeft ook een aparte pagina speciaal voor iedereen die naar een nieuwe versie van macOS overstapt. #macOS #Update
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.