geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-mini-icoon.jpg
Werkt Apple aan een HomePod met scherm en ingebouwde Apple TV?
Bloomberg’s Mark Gurman heeft weer eens een rondje voorspellingen voor ons: binnenkort de derde generatie AirPods met onder andere kortere ’stokjes’ en komende jaar nieuwe AirPods Pro. Maar er zou ook een versmelting van de HomePod mini, iPad en Apple TV gaan komen.

Het zou zich nu nog in een pril stadium bevinden, maar er zou gewerkt worden een aan HomePod mini met een scherm en een waarin een FaceTime camera en Apple TV-functionaliteit zou zitten. Als Apple een HomePod mini met een scherm uit zou brengen, dan zou dat beslist niet de eerste zijn. Voorbeelden die op dit moment al bestaan zijn Amazon’s Echo, Facebooks Portal en Google’s Nest Hub.


Wat Apple sowieso voor heeft op al die concurrenten is naast het prima samenwerken met de rest  van het ecosysteem, natuurlijk de focus op privacy. Want als je al bedenkingen hebt bij een smart speaker die met van alles mee kan luisteren, dan is het idee van een device dat ook nog mee kan kijken natuurlijk niet erg geruststellend.

Privacy, of het gebrek daaraan

Door de tegenstand van Facebook op het invoeren van App Tracking Transparantie (ATT) in iOS en iPadOS 14.5 is er relatief veel aandacht geweest voor de manier waarop dat bedrijf met privacy omgaat, en vooral hoe het dat met voeten treedt. Maar het staat daarin natuurlijk niet alleen, ook van Google is bekend dat de datahonger van dat bedrijf nauwelijks grenzen kent.

Op dat vlak is nu weer veel meer naar buiten gekomen, dankzij een rechtszaak die op dit moment in Arizona plaatsvindt. Daarin blijkt dat Google in Android expres de gebruikers de illusie gaf dat ze controle hadden over hun data terwijl in realiteit het zo moeilijk was om het meegluren echt helemaal uit te zetten dat zelfs medewerkers van Google vaak niet wisten hoe dat moest.

Onder de mensen die devices van Apple gebruiken bestaat een steeds grotere weerstand tegen dit soort praktijken. Iets wat Apple waarschijnlijk ook enorm zal helpen, mocht er inderdaad op een gegeven moment zo’n verder doorontwikkelde smart speaker uitgebracht worden. #HomePodMini
Informatie over producten of diensten op MacFreak onder de aandacht brengen is hier te vinden.