geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
Data WhatsApp met Facebook delen in Duitsland mogelijk verboden
Toen Facebook in 2014 WhatsApp voor 16 miljard dollar overnam was dat natuurlijk niet voor niets. Zoals altijd bij Facebook was het centrale thema daarbij de data van de gebruikers, veel meer dan Facebook zelf met het eigen Messenger kon verzamelen.

Maar in Duitsland gaat de privacy waakhond daar mogelijk een stokje voor steken, het proces om dit te stoppen is op dit moment al in gang gezet. Het is de bedoeling met ingang van 15 mei dat Facebook direct verboden wordt om die data nog langer te verzamelen. Deze aandacht is het gevolg van de nieuwe voorwaarden, die wij op dit moment ook door WhatsApp voorgeschoteld krijgen.


Volgens de nieuwe voorwaarden zou WhatsApp veel met Facebook mogen delen. Daarbij onder andere je telefoonnummer, IP-adres en informatie over de diensten die je gebruikt. Volgens het team van WhatsApp is er niets aan de hand, zoals je in de tweet hieronder kan zien.


Wil je zelf rustig de nieuwe voorwaarden van WhatsApp lezen, die zijn te vinden op deze pagina. De belangrijkste daar vind je onder de kopjes “Gegevens die we verzamelen” en “Gegevens die u verstrekt”. Voor die tweede zal je beslist even de tijd moeten nemen, want dat is een lang verhaal. #iPhone #Facebook #WhatsApp
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
geplaatst door: iSan
Waarom alleen Duitsland? Waarom is dit niet door de EU ondernomen?
geplaatst door: Rataplan
Duitsland heeft een strenger privacy beleid dan andere EU landen.
hoe meer men weet,
hoe beter men inziet,
dat men niets weet !