geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
WhatsApp gaat doorsturen naar groepen wereldwijd beperken
Drie jaar geleden voerde WhatsApp in Brazilië een beperking in voor het doorsturen van berichten naar groepen, deze functie had een (groot) aandeel in het verspreiden van valse informatie. Binnenkort wordt dit waarschijnlijk wereldwijd toegepast, zoals in de de bèta-versie (22.7.0.76) van WhatsApp te zien is.

Hieronder kan je zien dat als je dat in deze versie probeert dat je dan een foutmelding krijgt, die meteen duidelijk maakt dat dit in deze versie niet mogelijk is. De inval in Oekraïne is waarschijnlijk de reden dat ze hier nu bij WhatsApp mee bezig zijn. Bij oorlogen neemt de hoeveelheid valse informatie van beide kanten altijd toe, maar meestal blijft dat beperkt tot het in een zo positief mogelijk daglicht stellen van de eigen vorderingen en prestaties, en het tegenovergestelde voor de andere partij.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.iOSWhatsAppForwardingLimitGroup.jpg
WhatsApp gaat doorsturen naar groepen wereldwijd beperken


Maar in dit geval wordt er van Russische kant wel heel erg creatief met de waarheid omgesprongen, er worden erg veel dingen beweerd die overduidelijk en aantoonbaar keer op keer niet kloppen. Het lijkt waarschijnlijk dat er daarom bij WhatsApp gekozen is voor deze nieuwe maatregel.

De vraag is altijd hoeveel effect dit soort maatregelen hebben. De kans lijkt groot dat de informatie dan op platformen als bijvoorbeeld Telegram gedeeld zal worden, waar niet dit soort beperkingen gelden. #WhatsApp
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.