geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/WhatsApp2-icoon.jpg
WhatsApp test overzetten chats tussen iOS en Android (en v.v.)
Vind je privacy belangrijk dan gebruik je waarschijnlijk liever Apple’s eigen Berichten-app, Signal, Telegram of een andere chat-app die privacy centraal zet. Maar toch blijft WhatsApp de marktleider bij ons, onder andere door de extra mogelijkheden die deze app biedt.

Eén van die mogelijkheden is het makkelijk overzetten van je gearchiveerde apps van de ene naar de andere iPhone, simpel als je gebruik maakt van het opslaan van een reservekopie daarvan in iCloud. Maar WhatsApp chats overzetten van Android naar iOS en andersom is een stuk lastiger, want op Android wordt voor dezelfde reservekopie Google Drive gebruikt.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.WhatsAppAndroid-iOS-ChatTransfer.jpeg
WhatsApp test overzetten chats tussen iOS en Android (en v.v.)


De oplossing is dan een externe app, bijvoorbeeld Wondershare MobileTrans - WhatsApp Transfer, maar dat is veel gedoe en kost een paar tientjes.

Zit je toch aan WhatsApp vast dan is er ook voor deze situatie hoop, want het bedrijf blijkt zelf bezig te zijn aan een oplossing hiervoor, zoals je aan de schermafbeelding hierboven kan zien. In het voorbeeld gaat het om het overzetten van chats van iOS naar Android, maar de andere kant op zal natuurlijk ook mogelijk zijn.

De enige voorwaarde zal dan zijn dat op beide smartphones de meest recente versie van WhatsApp zal moeten staan. Het wachten is op dit soort oplossingen van onder andere Signal en Telegram. #WhatsApp
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.