geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MicrosoftOffice2016.jpg
Word, Excel en PowerPoint nu in één app voor iOS en iPadOS
Tot nu toe had Microsoft voor Word, Excel en PowerPoint drie aparte apps voor voor zowel iOS als iPadOS, vanaf nu is dat niet meer het geval. Deze drie apps worden allemaal vervangen door één app, die de toepasselijke naam Microsoft Office heeft meegekregen.

Deze app is dus te gebruiken op de iPhone, iPod touch en iPad, maar zal waarschijnlijk vooral op de iPad gebruikt worden, in de meeste gevallen met een extern toetsenbord. Zo’n extern toetsenbord kan je trouwens ook met een iPhone of iPod touch gebruiken, het scherm wordt er alleen niet groter door. Als je zo’n extern toetsenbord gebruikt zullen veel sneltoetsen die we van de Mac kennen ook werken, een opsomming daarvan vind je op deze pagina van Microsoft zelf.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.MicrosoftOffice-app-iOS-iPadOS.jpg
Word, Excel en PowerPoint nu in één app voor iOS en iPadOS


Terug naar de app zelf: die is gratis, maar om alle mogelijkheden hiervan te gebruiken heb je een Office 365-abonnement nodig, en daarvoor moet wel betaald worden.

Heb je die vanuit de app aangeschaft dan wordt die in rekening gebracht in je App Store-account. Om deze app te kunnen gebruiken op jouw iPhone, iPad of iPod touch moet daar minimaal iOS 12.0 op staan. Hieronder vind je de info die Microsoft bij deze update heeft gezet:

Citaat
De nieuwe Office-app vereenvoudigt de manier waarop u op een telefoon werkt door Word, Excel en PowerPoint in één app te combineren en voegt eerst mobiele functies toe zodat u meer gedaan kunt krijgen vanuit één app. Deze app onderhoudt alle functionaliteit van de bestaande mobiele Word-, Excel- en PowerPoint-apps, maar vereist veel minder telefoonopslag dan drie afzonderlijke apps. Nieuwe functies die gebruikmaken van de camera helpen u bij het maken van inhoud op unieke mobiele manieren. Bovendien bevat de app een nieuw tabblad Acties, zodat u veel algemene mobiele taken kunt uitvoeren zonder tussen apps te hoeven schakelen.

Office 365 abonnementen

Als laatste nog wat over de Office 365 abonnementen, want daarbij is wat interessants aan de hand. Er zijn drie variaties: Office 365 Personal (€ 6,99), Office 365 Home (€ 9,99) en Office 365 Solo (€ 7,49). Meer informatie daarover vind je op deze pagina van Microsoft. Heb je een iPad Pro met een scherm groter dan 10,1 inch, dan is vooral dit stukje op die pagina interessant:

Citaat
Sommige in aanmerking komende abonnementen en alle niet in aanmerking komende abonnementen hebben een maximale schermgrootte van 10,1 inch voor bewerking in de mobiele Office-apps. Als u bijvoorbeeld een iPad Pro met een 12,9-inch scherm gebruikt, moet u een in aanmerking komend Office 365-abonnement hebben met toegang tot de desktop-apps om bestanden te bewerken.

Kijk hieronder om te zien welke functies beschikbaar zijn bij uw abonnement of versie van Office. Raadpleeg Welk Office 365-product of welke Office 365-licentie heb ik? als u niet zeker weer welk abonnement u hebt. #Microsoft #Office #iPhone #iPad #iOS #iPadOS
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: Sypie
Ah, dus dan kun je meteen je excelletje presenteren?

Het meest ellendige van Excel onder iOS is dat er geen TAB-functie is... Hoe doe ik dat met mijn tabellen waarmee ik met TAB een nieuwe regel in mijn tabel krijg?
geplaatst door: MacWim
Wat kun je eigenlijk met die app zonder abo?
Mac mini 6.1, i5, 8 GB | MBA 6.2 | iPhone 12 mini | iPad 2017 cellular | iPod touch 2009 | Apple TV 3
Bouw websites en -shops, webteksten, beeldbewerking met Pixelmator Pro. interlijn.nl
geplaatst door: MacFrankie
Dan moet je de app op een TABlet draaien, Sypie...
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
geplaatst door: Jurriaan
Op de iPad je niks aan deze app. Hij is geschikt voor de iPhone aldus de mededeling na openen van de app. Dus app verwijderd.
MBA '20 M1| SE1 & 2 iOS 15/16 | Air2 iPadOS 15 | ATV 4K MKI |
geplaatst door: Wink10
Op de iPad is het formaat zoals op de iPhone, en kun je formaat 2x zo groot maken, niet echt ideaal dus. Je kunt echter ook de losse app's downloaden, en die zijn wel op ware grootte.
Binnenkort even proberen....
geplaatst door: Robert
Heb hem zelf niet getest op een iPad, maar erg vreemd dat deze app op een iPad als kleine iPhone-app te zien is. Bij de info van deze app staat toch echt "Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch."
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
geplaatst door: Wink10
Bij de Help-functie staat: "The office app for iOS is currently available for iPhone only. Support for iPad will be added at a later time."

Dus nog even geduld...