geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/gerucht.gif
Wordt de focus van de Apple TV vooral casual gaming?
Morgenavond is het zover, om 19.00 uur onze tijd zullen Apple's CEO Tim Cook en de zijnen ons weer lekker gaan maken voor allerlei mooie gadgets. Natuurlijk komen daarover veel geruchten voorbij, en daarbij neemt de Apple TV voor het eerst sinds lange tijd weer een grote plaats in.

Want volgens The New York Times zal Apple met de nieuwe Apple TV de doelgroep willen gaan bedienen die ze met de iPhone min of meer per ongeluk bleken te hebben gekregen: de casual gamers.

De specificaties van de Apple TV zouden dan ook niet zo hoog liggen als die van de gaming consoles voor hardcore gamers, zoals Microsoft's Xbox of Sony's PlayStation. Niet voor niets, want als je die wilt evenaren kom je al snel op een prijskaartje tussen de 300 en de 500 euro, terwijl de nieuwe Apple TV tussen de 150 en de 200 euro zou gaan kosten (er zijn ook geruchten dat er een model van 150 èn een van 200 euro zal gaan komen).

De markt van hardcore gamers wordt dus al bediend, als Apple de complete markt daaronder pakt dan hebben we het al snel over een aantal miljard dollars per jaar. De winst voor de hele gaming-markt wordt voor dit jaar geschat op een slordige 27 miljard, dat Apple daar zijn oog op laat vallen lijkt dan ook niet erg verbazend.

Daarbij zou Apple zich ook onderscheiden door de software en de hardware, dus geen standaard gaming-controller voor de Apple TV, maar een unieke en door Apple ontwikkelde afstandsbediening.

Morgenavond weten we meer, maar voorlopig klinkt het aannemelijk dat Apple deze doelgroep graag aan zal willen spreken, ook omdat ze concurrentie als Google's Chromecast en (vooral in de VS) Amazon's Fire TV op deze manier achter zich kunnen laten.

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Wordt de focus van de Apple TV vooral casual gaming?
8 september 2015 - 21:40    reactie #1
geplaatst door: b
Wordt de focus van de Apple TV vooral casual gaming?
8 september 2015 - 21:41    reactie #2
geplaatst door: b
 :blush:
Wordt de focus van de Apple TV vooral casual gaming?
9 september 2015 - 00:07    reactie #3
geplaatst door: GeorgeM
Zou wel eens een hit voor Apple kunnen worden, ik ben benieuwd!