geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacPro2019-icoon.jpg
Wordt de nieuwe Mac Pro uitgerust met maar liefst 40 Cores?
Het zijn mooie tijden voor alle ware MacFreaks, want Apple draait op volle toeren en de komende tijd zullen we dan ook veel nieuws vanuit Cupertino zien komen. En dat komt bovenop de nieuwe 24-inch iMacs en de nieuwe iPad Pro modellen die Apple recent al heeft uitgebracht.

Wat er verder nog verwacht wordt is heel veel. Bijvoorbeeld compleet nieuwe modellen van de MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini, waar bij alledrie sprake zou zijn van een re-design. Daarbij zou de MacBook Air waarschijnlijk ook in meerdere kleuren geleverd gaan worden en zal de MacBook Pro waarschijnlijk weer veel meer aansluitingen krijgen (waarbij mogelijk de Touch Bar gaat verdwijnen, iets waar ik zelf niet blij van word). Maar met name bij de kleinere Mac Pro zou Apple iets bijzonders gaan doen.


Waarschijnlijk zal Apple eind dit jaar, of begin komend jaar, twee Mac Pro’s  gaan uitbrengen: één met een Intel processor en een met een chip van Apple zelf. Die chip van Intel zal bedoeld zijn om rauwe rekenkracht te leveren voor iedereen die dat nodig heeft. Want Apple’s eigen chips verslaan die van Intel bij de Single-Core prestaties, die voor de meesten van ons het belangrijkst zijn. Daarbij gebruiken ze ook nog eens erg weinig stroom, waardoor je de nieuwe laptops veel langer kan gebruiken zonder opladen.


Maar voor mensen die echt een Mac Pro nodig hebben gelden die voordelen niet. Minder stroomverbruik is meegenomen, maar niet echt belangrijk. En juist bij het renderen van 3D, verwerken van filmmateriaal, grote wetenschappelijke berekeningen etc. zijn de prestaties met meerdere Cores belangrijk.

Dat laatst zou Apple in de Mac Pro met eigen chip willen oplossen door simpelweg heel erg veel Cores toe te voegen, als de geruchten kloppen dan zouden dat in de duurste uitvoering maar liefst 40 worden, het andere model zou er 20 krijgen. Als dat klopt dan lijkt de kans groot dat sommige programma’s aangepast zullen moeten worden om daar maximaal gebruik van te kunnen maken. In de tussentijd is een Mac Pro met Intel-processor dan nog steeds ook een aantrekkelijke optie voor die doelgroep.

Citaat
Codenamed Jade 2C-Die and Jade 4C-Die, a redesigned Mac Pro is planned to come in 20 or 40 computing core variations, made up of 16 high-performance or 32 high-performance cores and four or eight high-efficiency cores. The chips would also include either 64 core or 128 core options for graphics. The computing core counts top the 28 core maximum offered by today’s Intel Mac Pro chips, while the higher-end graphics chips would replace parts now made by Advanced Micro Devices Inc.
MacBook Pro en Mac mini

De nieuwe Mac mini zou als codenaam J374 hebben en uitgerust worden met dezelfde 10-core chip als de compleet nieuwe MacBook Pro, die mogelijk deze zomer al gaat komen. En goed nieuws voor mensen die graag erg veel werkgeheugen willen hebben, deze chip zou met maximaal 64 GB aan RAM kunnen worden uitgerust. #MacPro #iMac #MacBookAir #MacBookPro #MacMini
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.