WWDC 2015 gaat op 8 juni van start
14 april 2015 - 15:12   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Appel.jpg
WWDC 2015 gaat op 8 juni van start
Ook dit jaar houdt Apple natuurlijk weer haar jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC), en Apple heeft net aangekondigd dat deze conferentie dit jaar op 8 juni van start zal gaan. Dat deed Apple in een persbericht, dat is hieronder in zijn geheel te lezen.

De 'tagline' van deze WWDC is trouwens de "The epicenter of change" en Apple heeft aangegeven dat ontwikkelaars die deze conferentie bij zullen wonen meer te weten zullen komen over de toekomst van iOS en OS X ("learn about the future of iOS and OS X"). Apple heeft vaak de WWDC gebruikt om de toekomstplannen voor software aan ons te laten zien, waarschijnlijk krijgen we dus wat te zien van iOS 9 en OS X 10.11.


Citaat


Apple Worldwide Developers Conference op 8 juni van start in Moscone West te San Francisco

Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag WWDC-toegangskaarten aanvragen en diverse lezingen zullen wereldwijd via een livestream te volgen zijn

CUPERTINO, 14 april 2015 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de 26e editie van de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) zal plaatsvinden van 8 tot en met 12 juni in Moscone West te San Francisco, waarbij dit jaar meer lezingen dan ooit via een livestream te volgen zullen zijn. Tijdens de WWDC komen tal van gerenommeerde Apple ontwikkelaars bij elkaar om te horen hoe de toekomst van iOS en OS X eruitziet, zodat ze de meest innovatieve apps ter wereld kunnen blijven maken. Er zullen ruim duizend Apple engineers aanwezig zijn en de ontwikkelaars kunnen deelnemen aan meer dan honderd technische lezingen. Verder zijn er praktische workshops om te leren hoe ze die nieuwe technologieën moeten integreren in hun software. De WWDC is ook het toneel van de uitreiking van de Apple Design Awards aan de beste nieuwe apps van het afgelopen jaar.

"De App Store heeft tot een app-ecosysteem geleid dat bijna niet te bevatten is: het heeft niet alleen het leven van onze klanten beïnvloed, maar wereldwijd ook voor miljoenen nieuwe banen gezorgd", zegt Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Tijdens de WWDC laten we allerlei nieuwe technologieën voor iOS en OS X zien aan onze ontwikkelaars, en we zijn heel benieuwd tot wat voor nieuwe apps die gaan leiden."

Ontwikkelaars kunnen vanaf heden tot 10.00 uur PDT op vrijdag 17 april toegangskaarten aanvragen via de WWDC-website (developer.apple.com/wwdc/tickets). De kaarten worden door middel van een willekeurig selectieproces verstrekt. Iedereen die een toegangskaart heeft aangevraagd, hoort uiterlijk om 17.00 uur PDT op maandag 20 april of ze er een hebben gekregen. Verder zijn er tot 350 gratis WWDC Scholarship-toegangskaarten beschikbaar voor studenten en leden van een deelnemende STEM-organisatie voor bèta-onderwijs (developer.apple.com/wwdc/scholarships).

Tijdens de WWDC 2015 vinden onder meer de volgende activiteiten plaats:
 • meer dan honderd technische lezingen door Apple engineers over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot de ontwikkeling, implementatie en integratie van de nieuwste iOS- en OS X-technologieën;
 • ruim honderd praktische workshops waarin meer dan duizend Apple engineers ontwikkelaars hulp bieden bij codeproblemen, informatie geven over de beste ontwikkeltechnieken en aan ontwikkelaars laten zien hoe ze de iOS- en OS X-technologieën optimaal kunnen toepassen in hun apps;
 • informatie over de nieuwste innovaties, functies en mogelijkheden van iOS en OS X, plus beproefde methoden om de functionaliteit, prestaties, kwaliteit en vormgeving van apps te verbeteren;
 • de kans om te netwerken met duizenden collega-ontwikkelaars voor iOS en OS X uit de hele wereld: vorig jaar waren er ontwikkelaars uit meer dan 60 landen aanwezig;
 • een reeks aparte bijeenkomsten over specifieke onderwerpen, met speciale gastsprekers en activiteiten;
 • aansprekende en inspirerende lunchsessies met vooraanstaande en invloedrijke personen uit de wereld van de techniek, de wetenschap en het amusement; en
 • de uitreiking van Apple Design Awards voor iPhone-, iPad-, Apple Watch- en Mac-apps die zich onderscheiden op het vlak van technische perfectie, innovatie en baanbrekend ontwerp.

  Een aantal Worldwide Developers Conference-lezingen zal live worden gestreamd via de WWDC-website (developer.apple.com/wwdc/videos) en de WWDC-app. Zo krijgen ook ontwikkelaars die er niet bij kunnen zijn de kans om direct alle nieuwe dingen te horen. Aan het einde van elke WWDC-dag worden bovendien video-opnamen van alle technische lezingen van die dag beschikbaar gesteld.

  Ga naar de Apple Worldwide Developers Conference 2015-website (developer.apple.com/wwdc) voor meer informatie en voor het aanvragen van toegangskaarten.


Deze aankondiging betekent trouwens ook dat we waarschijnlijk op maandag 8 juni ook weer kunnen genieten van een keynote van Apple.

Het centrum van het plaatje dat bij de aankondiging voor de WWDC hoort, te zien bovenaan dit nieuwsbericht, lijkt trouwens wel opvallend veel op een de vorm van een Apple TV. Misschien dat we op de WWDC de verdere plannen van Apple met HomeKit en de Apple TV als de hub daarin zullen gaan zien? Het "epicenter of change" zou natuurlijk makkelijk daarop kunnen slaan.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
WWDC 2015 gaat op 8 juni van start
14 april 2015 - 17:53    reactie #1
geplaatst door: Jeroendv
Als het selectie proces willekeurig is maakt het toch niet uit hoe laat je jezelf aanmeldt lijkt me?
WWDC 2015 gaat op 8 juni van start
14 april 2015 - 21:19    reactie #2
geplaatst door: Robert
@ Jeroendv: je hebt helemaal gelijk, die alinea is weggehaald.

In plaats daarvan de laatste alinea over de Apple TV.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.