geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/M3-chip-icoon.jpg
Apple waarschijnlijk nauwelijks geraakt door aardbeving Taiwan
Woensdagochtend werd Taiwan getroffen door een zware aardbeving in het oosten, met een kracht van maar liefst 7,4 op de schaal van Richter. Er zouden al zeker negen mensen zijn overleden en staat de teller voor het aantal gewonden op dit moment op 946.

In eerste instantie werd een aantal vestigingen van TSMC ontruimd, maar inmiddels zou de productie daar alweer helemaal zijn opgestart .


Gelukkig zijn er, voor zover bekend, geen slachtoffers bij TSMC zelf gevallen, de ontruimingen zouden allemaal uit voorzorg hebben plaatsgevonden.

Wat dit betekent voor de productie is nog niet bekend, één enkele trilling kan hele batches van de met precisie vervaardigde halfgeleiders vernietigen. TSMC heeft niet laten weten of dat in dit geval ook gebeurd is.

Taiwan ligt in een seismisch actieve zone, waarbij de meeste bevingen worden veroorzaakt door het samenkomen van de Filippijnse Zeeplaat en de Euraziatische Plaat ten oosten van het eiland. Hoewel deze aardbeving groter is dan de meeste, viel het relatief mee door de locatie waar de beving plaatsvond. Mede daardoor zijn er tot nu toe minder slachtoffers gemeld dan bij sommige eerdere bevingen. #TSMC
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.