geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Navi-icoon.jpg
Navi ondertitelt en vertaalt FaceTime video-gesprekken
Dat SharePlay zou leiden tot nieuwe en innovatieve oplossingen stond eigenlijk al vast vanaf het moment dat het eerder dit jaar tijdens de WWDC gepresenteerd werd. Maar de app Navi van de Nederlandse ontwikkelaar Jordi Bruin gaat nog een stuk verder dan verwacht.

Met deze app kan je niet alleen FaceTime video-gesprekken ondertitelen, als de andere kant een taal spreekt die jij niet verstaat dan kunnen die ondertitels ‘live’ vertaald worden. Dat werkt trouwens het best als je rustig, duidelijk en niet in al te lange zinnen praat. In de video hieronder zien we dus eigenlijk een demonstratie van hoe het niet moet, omdat Jordi’s zus nogal enthousiast is.Bij dat vertalen lijkt de kans groot dat Navi de taal ondersteunt die je nodig hebt, bij het uitkomen zijn dat al meer dan twintig talen,en daar zijn zowel het Nederlands als het Vlaams gelukkig ook bij. De app Navi is gratis tot het eind van dit jaar, en werkt op iOS, iPadOS (minimaal versie 15.1) en macOS (minimaal 12.1).

In 2022 krijg je vijf gratis gesprekken in Navi, voor € 3,99 krijg je dan onbeperkt ondertiteling. Wil je dat Navi ook vertaalt, dan zijn er meerdere opties:

  • Proef Pakket: € 5,99
  • Medium Pakket: € 14,99
  • Groot Pakket: € 54,99

Het proefpakket bestaat uit 10.000 karakters, dat is ongeveer een uur aan gesprekken (natuurkijk afhankelijk van hoe snel er gesproken wordt).

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.NaviOndersteundeTalen.jpg
Navi ondertitelt en vertaalt FaceTime video-gesprekkenProduct of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.
Navi ondertitelt en vertaalt FaceTime video-gesprekken
15 december 2021 - 14:37    reactie #1
geplaatst door: iSan
Interessant.

Ik begrijp de prijzen niet helemaal. Is het eenmalig, ongeacht wat je kiest?

Moet de persoon aan andere kant 'van de lijn' ook Navi hebben geinstalleerd? (lang niet iedereen zou dat doen, incl betaling, dan is de kans verkeken eigenlijk)