Xiaomi niet blij met imitaties
15 april 2015 - 13:58   
geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Xiaomi-logo-icoon.jpg
Xiaomi niet blij met imitaties
Xiaomi is een Chinese fabrikant van mobieltjes die begrepen heeft hoe je veel succes kan hebben in deze markt: je volgt het voorbeeld van Samsung en je doet Apple na. Daarin gaat Xiaomi trouwens ver, ze hebben zelfs tijdens een presentatie het beroemde "One More Thing..." gebruikt.Dat heeft goed gewerkt voor het bedrijf, ze zijn inmiddels erg succesvol in landen waar bescherming van copyright niet erg sterk is. Omdat China daarbij zit kunnen ze een stevige markt bestrijken.

Er zit alleen één nadeel aan die aanpak: andere fabrikanten zijn ook niet gek, en dus wordt Xiaomi nu ook geïmiteerd. Dat kost ze veel geld, de groei gaat veel minder hard dan het anders zou hebben gedaan, dat kunnen we lezen in de reactie van Xiaomi's CEO Lei Jun:
Citaat


What is the biggest problem? There are many fakes. If there were no counterfeits, our sales would be double or triple. The product has been recognized by everyone.


Daarbij had hij het trouwens over de Mi Power Bank, een externe batterij om je smartphone stroom te geven als de batterij bijna leeg is.

Voorlopig hoeven we nog geen medelijden met Xiaomi te hebben, afgelopen jaar verdubbelde het bedrijf de omzet en ze verwachten dit jaar voor ongeveer 19 miljard dollar te verkopen. Nog geen Apple, maar het gaat dus lekker met het bedrijf. De vraag lijkt vooral wat ze moeten gaan doen tegen die imitaties, want een imitator die imitaties gaat bestrijden is op zijn minst opmerkelijk.

Ondertussen heeft Samsung zijn knopen geteld en de S6 lijkt weer opvallend veel op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Kennelijk weegt de ellende van rechtszaken op tegen de inzakkende verkopen, waar het Koreaanse bedrijf last van had sinds ze hun best deden om niet meer op Apple te lijken.

En wie weet, Apple lijkt inmiddels wat minder agressief in het aanklagen van imitators, dus misschien komen ze er gewoon mee weg.
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Xiaomi niet blij met imitaties
16 april 2015 - 08:28    reactie #1
geplaatst door: MacPipo
Ach, de iPhone 6 vind ik op mijn eerdere Galaxy S2 lijken. Zelfs de buitenmaten komen vrijwel exact overeen. Geen probleem, beide mobieltjes zijn erg mooi, in mijn ogen.

Daar naast, China heeft goede wetten op het gebied van de intellectuele eigendom. Het is zeker geen kopieerparadijs. Vroeger misschien wel, maar nu niet meer. Tenminste, als je je merk geregistreerd hebt (duh).
Xiaomi niet blij met imitaties
16 april 2015 - 08:33    reactie #2
geplaatst door: orange
Citaat
Daarnaast, China heeft goede wetten op het gebied van de intellectuele eigendom.

In China struikel je werkelijk over kopieën van alles wat er is te kopiëren in de wereld. En vanzelfsprekend zijn dat vooral de 'geregistreerde' merken die daar last van hebben.

Wil je Beats van Dr. Dre hebben? Een nep iPod? Oortjes van Apple, tassen van Cucci, schoenen van Nike, of poppetjes van South Park. Zeg het maar. Op elke straathoek, en tientallen online winkels is alles te krijgen wat maar verboden is.

Dus zo donders goed zijn die 'weten' daar niet.
Sinds 12-01-1963.
Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
Xiaomi niet blij met imitaties
16 april 2015 - 08:34    reactie #3
geplaatst door: orange
Dus zo donders goed zijn die 'wetten' daar niet.
Sinds 12-01-1963.
Music in Motion: www.drumcorpsinprogress.nl
Xiaomi niet blij met imitaties
16 april 2015 - 08:39    reactie #4
geplaatst door: slechtkwast
Het verbeteren van weten naar wetten is bedoeld voor het toelating examen. :happy:  
Weg met de overheid weg met de mensheid.
Xiaomi niet blij met imitaties
16 april 2015 - 11:13    reactie #5
geplaatst door: GeorgeM
@ MacPipo: volgens mij haal je origineel en imitatie door elkaar.