geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sound-BigSur-icoon.jpg
Nieuwe Apple studie geeft veel details over tinnitus
Een studie van Apple in samenwerking met de University of Michigan geeft veel data over tinnitus. Dit is een aandoening waarbij je constant een niet bestaand geluid hoort, bijvoorbeeld suizen of zoemen. De oorzaak is vaak schade die ontstaan is door blootstelling aan hard geluid.

Deze studie is een van de grootste tot nu toe, er werd data verzameld van meer dan 160.000 mensen met iPhones die aan deze studie wilden deelnemen.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleHearingStudy0524-2.jpg
Nieuwe Apple studie geeft veel details over tinnitus

klik of tap voor grotere versies

Uit dit onderzoek bleek dat 77,6% van de deelnemers ooit in hun leven last hadden gehad van tinnitus. Het voorkomen van dagelijkse tinnitus blijkt toe te nemen met de leeftijd, waarbij deelnemers van 55 jaar en ouder drie keer meer kans hadden om dagelijks last te hebben van tinnitus in vergelijking met jongere deelnemers in de groep van 18-34 jaar.

Mannelijke deelnemers meldden een iets hoger voorkomen van dagelijkse tinnitus, namelijk 2,7% meer dan vrouwen, maar tegelijkertijd gaf een hoger percentage mannen aan nooit last te hebben gehad van tinnitus.

Deelnemers meldden dat ze verschillende methoden gebruikten om met tinnitus om te gaan. De meest voorkomende strategieën waren het gebruik van bronnen die meer lawaai produceren, of juist luisteren naar natuurgeluiden en meditatie. Het onderzoek benadrukt dat lawaai trauma of blootstelling aan te hoge geluidsniveaus de belangrijkste oorzaak van tinnitus blijkt, aangehaald door 20,3% van de deelnemers.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleHearingStudy0524.jpg
Nieuwe Apple studie geeft veel details over tinnitus


Apple geeft verschillende manieren waarop de eigen devices de gezondheid van het gehoor kunnen ondersteunen:

  • Geluid-app: Met de Geluid-app kan je op je Apple Watch meldingen inschakelen wanneer omgevingsgeluid de gezondheid van hun gehoor kan beïnvloeden. De Gezondheid-app op je iPhone houdt bij in welke mate een gebruiker in het verleden is blootgesteld aan geluidsniveaus en laat weten of de geluidsniveaus van koptelefoons of omgevingsgeluiden de door de Wereldgezondheidsorganisatie aanbevolen niveaus hebben overschreden.
  • Reductie van het omgevingsgeluid: Apple Watch-gebruikers kunnen zien wanneer het omgevingsgeluid wordt verminderd terwijl ze AirPods Pro en AirPods Max dragen.
  • Actieve ruisonderdrukking en modus voor harde geluiden: Actieve ruisonderdrukking gebruikt de microfoon om externe geluiden te detecteren, die AirPods Pro vervolgens tegengaat met ruisonderdrukking, waardoor de externe geluiden worden onderdrukt voordat de gebruiker ze hoort. Voor degenen die nog steeds willen genieten van omgevingsgeluiden, helpt de Loud Sound Reduction met AirPods Pro (2e generatie) harde geluiden te verminderen terwijl de natuurgetrouwheid van het geluid behouden blijft.
  • Hard geluid verminderen: Om het volume van een hoofdtelefoon te beperken, gaan je naar Instellingen en tik je vervolgens op ‘Horen en voelen’ (op iPhone 7 en nieuwer) of ‘Geluid’ (voor eerdere modellen). Vervolgens tik je op Koptelefoonveiligheid, waar je ‘Verminder hard geluid’ kan inschakelen en de schuifregelaar naar het gewenste decibelniveau slepen.#iPhone #AppleWatch #Gezondheid
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.
Nieuwe Apple studie geeft veel details over tinnitus
29 mei 2024 - 20:20    reactie #1
geplaatst door: Paradijs
Hopelijk gaat deze studie leiden tot een samenwerking tussen Apple en de makers van gehoorapparaten, zodat de geluidskwaliteit van hoorapparaten en tinnitus reductie gaan verbeteren.
Loquendi Libertatem Custodiamus
Nieuwe Apple studie geeft veel details over tinnitus
2 juni 2024 - 10:21    reactie #2
geplaatst door: raverke95
Als tiener kon de zware nineties dancemuziek niet luid genoeg staan. Gelukkig heb ik daar nooit iets aan overgehouden. Met wat ouder de worden en hier en daar een kwaaltje denk je over sommige dingen vaker na. Ook in dit onderwerp...

Als ik het gras ga maaien, of de heg snoeien is dat uiteraard machinaal. Elektrisch, maar die dingen maken toch genoeg herrie.
Al lang zet ik dan muziek op om het werk aangenamer te maken. Sinds een jaartje of 2-3 (weet niet meer precies hoelang ik m'n airpods pro heb) gebruik ik die airpods met ruisonderdrukking aan.
Dan stel ik me de vraag: ruisonderdrukking is toch het heersende geluid in tegenfase richting de oren sturen. Om dat omgevingsgeluid weg te krijgen moet de amplitude van die tegenfase toch ook vrij groot zijn om het lawaai weg te filteren.

De som zou in ideale omstandigheden 0 zijn, maar heffen beide geluidsgolven mekaar eigenlijk zodanig op dat jouw oren op termijn veilig zijn vraag ik me altijd af?