geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/HomePod-icoon.jpg
Zijn de HomePod mini en de nieuwe Apple TV Ultra Wideband hubs?
Het is duidelijk dat Apple steeds meer inzet op Ultra Wideband. De U1 chip verscheen het eerst in de iPhone 11 modellen en de komende tijd worden er meer devices verwacht met deze chip, waaronder de AirTags. En daar zouden de HomePod mini en de nieuwe Apple TV een hoofdrol in kunnen krijgen.

Apple heeft al eerder laten zien dat het graag meerdere devices inzet om ze met elkaar te kunnen laten werken, zoals bijvoorbeeld bij een woninghub voor HomeKit-accessoires. Daarbij gebruik je een HomeHomePod, Apple TV of iPad die dan als zo’n hub fungeert. Vooral handig voor gebruikers die meerdere dingen van Apple hebben, grote kans dat je dan al één van deze devices had en dus niet apart nog iets anders hoeft aan te schaffen. Volgens ‘lekker’ Jon Prosser gaat Apple dit ‘kunstje’ nu herhalen met de HomePod mini en de nieuwe Apple TV.


Volgens hem zou je met de HomePod mini en de nieuwe Apple TV binnen de Find My-app AR mogelijkheden krijgen. Dat zou dan waarschijnlijk zijn om items erg exact te kunnen lokaliseren, op een niveau dat we bij relatief goedkope commerciële toepassingen nog niet gewend zijn.

Apple heeft trouwens inmiddels al een tweede device uitgebracht met een U1 chip, dat is de Apple Watch Series 6, en als de AirTags uit gaan komen dan komt daar dus nog een device bij. Over die laatste gaat trouwens het gerucht dat Apple die tot maart 2021 heeft uitgesteld, het is dus mogelijk dat we daar nog even geduld voor moeten oefenen. #HomePod #AppleTV #UltraWideband
geplaatst door: FvM
Ik zit net even op de Apple Store te surfen en ik zie: de HomePod en de iPhone SE voor Euro 300 en nog wat. Kijk ik nog een keer: weg  :blush: En ik zat echt op de NL Store.Verrassingen vanavond  :thumbs-up: