geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AirTag-icoon.jpg
De eerste hack van een AirTag is een feit
Het kostte een paar uur en twee AirTags, maar het is de hacker Thomas Roth, die op Twitter onder de naam ‘stacksmashing’ door het leven gaat, gelukt om als eerste een AirTag te hacken. Hij kreeg hierdoor controle over de microcontroller, waardoor hij een AirTag naar zijn eigen domein kon laten verwijzen.

Op dit moment is dit alles wat er mee mogelijk is, maar de hack is nog jong, dus mogelijk dat er later nog meer volgt. Het zou bijvoorbeeld een jailbreak voor de AirTag mogelijk kunnen maken, zodat die aan te passen en te gebruiken zou zijn op een manier die Apple helemaal niet bedoeld heeft. Maar omdat AirTags gebruik maken van het Zoek mijn netwerk lijkt het ook een optie dat Apple binnenkort iets aan de kant van de server aanpast, waardoor dat onmogelijk gemaakt wordt.


Iedere hack heeft natuurlijk ook een keerzijde, achterdeurtjes kunnen ook misbruikt worden door mensen met kwade bedoelingen. Maar bij AirTags ligt dat toch minder voor de hand, al was het maar dat je voor deze hack, in ieder geval nu, nogal wat toeren uit moet halen en de hardware in handen moet hebben


Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
De eerste hack van een AirTag is een feit
10 mei 2021 - 17:28    reactie #1
geplaatst door: puk1980
Wat is er aan de hand.

Een AirTag heeft een ingebouwde microprocessor ("Ik hoor Chriet praten...").

Het is iemand gelukt om zijn eigen programmaatje in die microprocessor te zetten.

Op zich knap, maar niet wereldschokkend lijkt me.

Vervang AirTag door "Raspberry Pi" en het klinkt opeens een stuk minder spannend.
Stay at 127.0.0.1, wear a 255.255.255.0
De eerste hack van een AirTag is een feit
10 mei 2021 - 17:35    reactie #2
geplaatst door: sluisje
Vervolgens kun je kijken hoe die microprocessor precies werkt en de programmatuur van Apple bekijken. Dan kun je er een simulator voor maken en op zoek gaan naar bugs, omweggetjes, handigheidjes. Dus ja inderdaad niet wereldschokkend. Ik vermoed desondanks dat men hier bij Apple niet zo heel blij mee is.
De eerste hack van een AirTag is een feit
11 mei 2021 - 00:23    reactie #3
geplaatst door: Flix
Ik weet niet waar ze bij Apple blij, dan wel verdrietig (niet 'boos') van worden, maar ik denk wel dat ze weten bij Apple dat dit soort dingen hoe dan ook gebeurt. Dus ze zullen er niet van opkijken, daar bij Apple.
De eerste hack van een AirTag is een feit
11 mei 2021 - 09:51    reactie #4
geplaatst door: sluisje
@Flix, het gaat om de associatie met een hackbaar apparaat. Apple heeft veiligheid/privacy hoog in het vaandel. Het nieuws dat een gloednieuw Apple product al zo snel gehackt is zal ze zeker niet blij maken.