geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/AppStore_icoon.jpg
Zo worden apps voor de App Store beoordeeld
Sinds het begin van de App Store in 2008 is die voor een groot gedeelte in nevelen gehuld. Waarom komen overduidelijke nep-apps er soms massaal wel door, en worden die op andere momenten plotseling wel allemaal verwijderd, waarom worden sommige apps veel strenger beoordeeld, etc.

Antwoorden op die vragen hierboven krijgen we niet, maar dankzij de rechtszaak tussen Epic en Apple weten nu wel hoe de werkplek van iemand die zich bezig houdt met het beoordelen van apps er uitziet. Hieronder zien we een iMac, een MacBook Pro, twee iPhones, een paar iPads en een Apple TV op een scherm aangesloten. Verder was ‘losse’ game controllers.
 https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.AppleAppReviewStation.jpg
Zo worden apps voor de App Store beoordeeld

klik op de afbeelding voor een grotere versie

Bij elkaar maar liefst negen schermen met verschillende content, het is te hopen dat de werknemers hier geen acht uur per dag achter zitten, ik zou dit zelf in ieder geval niet volhouden.

Dit beeld kwam trouwens naar buiten tijdens de getuigenis van Trystan Kosmynka, één van de senior directors van Apple's App Review team. Interessante dingen die tijdens zijn getuigenis naar buiten kwamen zijn onder andere:

  • Ongeveer een derde van de apps worden geweigerd
  • In de afgelopen jaren liep dat een beetje op (van 33 naar 36 procent)
  • Inmiddels ligt het percentage vlak onder de 40 procent
  • Dat zijn gemiddeld 1,7 miljoen apps per jaar, daar zitten ook updates bij
  • 500 mensen beoordelen al deze apps
  • Gemiddeld zijn het er 100.000 per week
  • Dat zijn dus 200 apps per persoon per week; bijna 30 apps per dag

De app die het App Review team gebruikt om apps te beoordelen heet Mercury en komt voort uit de overname in 2015 van het bedrijf SourceDNA. De mensen van SourceDNA ontwikkelden deze app door na deze overname, en bij het beoordelen kan het niet alleen in de code van apps kijken, maar die ook automatisch beoordelen op malware en overtredingen tegen de regels van de App Store.

Trystan Kosmynka werd trouwens vooral bevraagd over apps die toch door het proces komen, zoals een app over het neerschieten van kinderen op een school. Trystan Kosmynka zei stomverbaasd (“dumbfounded”) te zijn dat die app door het proces was gekomen. Het antwoord binnen het team zou zijn om het proces almaar verder te verbeteren. #AppStore
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.