geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhone12And12Max-icoon.jpg
Verrassing: iOS 17.4 heeft Qi2 op de iPhone 12 mogelijk gemaakt
Als je van de snellere Qi2-standaard gebruikt wil maken voor het ‘draadloos opladen’ van je iPhone dan kon dat in eerste instantie alleen met de nieuwe iPhone 15 modellen. Maar toen in december iOS 17.2 werd uitgebracht kwamen daar ook alle iPhone 13 en 14 modellen bij.

Waar bij Qi1 het geleverde vermogen niet boven de 7,5 Watt mag uitkomen, is dat bij Qi2 het dubbele (dus 15 Watt).


Daarbij zijn er andere voordelen, zoals betere efficiency en uitlijning. Dat laatste gebeurt magnetisch, en is geïnspireerd op Apple’s MagSafe standaard voor iPhones, wat het eerst zijn opwachting maakte op alle iPhone 12 modellen.

Een verrassing is de ontdekking van Macworld dat Apple met de iOS 17.4 ondersteuning voor Qi2 aan alle iPhone 12 modellen heeft toegevoegd. Macworld noemt het ‘unofficial’, want in de release notes van iOS 17.2 wordt deze upgrade nergens genoemd.

Hoewel het opladen met Qi2 wat sneller gaat zal de verdubbeling in het Wattage zeker niet leiden tot een halvering in de laadtijd. In de testen van Macworld gebruikten ze eerst een Apple MagSafe-oplader, waarmee een lege iPhone 12 Pro Max in 38 minuten tot 30 procent en in 70 minuten tot 50 procent opgeladen kon worden. Met de Anker Qi2 MagGo Wireless Charger werd een iPhone 12 Pro Max in 33 minuten op tot 30 procent en in 64 minuten tot 50 procent opgeladen.

Het verschil was dus niet heel erg groot, en eigenlijk alleen te zien bij de iPhone 12 Pro Max. Bij alle andere modellen was het verschil nauwelijks merkbaar.

Er zijn inmiddels al makers van Qi2-laders die de iPhone 12 modellen in hun specificaties vermelden, een voorbeeld daarvan is Belkin. Bij Anker hebben ze er een aparte blog-post aan gewijd:

Citaat
The iPhone 12 Pro supports the Qi wireless charging standard, but it does not natively support the newer Qi2 wireless charging standard. While the iPhone 12 Pro is equipped with MagSafe, which offers a similar alignment and efficiency improvement over traditional Qi charging, it was designed before the Qi2 standard was finalized and introduced. Therefore, the iPhone 12 Pro’s wireless charging capabilities are built around the original Qi standard and the proprietary MagSafe technology, rather than Qi2.


 #iPhone
Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.