geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016.jpg
Zorg dat jouw MacBook altijd veilig is, zowel thuis als onderweg
Een Mac is niet goedkoop, diefstal of beschadigingen onderweg zijn dan ook nachtmerrie-scenario’s waar de meesten van ons liever nooit bij willen stilstaan. Maar soms is het toch een goed idee om dat juist wel te doen, juist om te voorkomen dat je later met de gebakken peren zit.

Heb je een MacBook, MacBook Air of MacBook Pro dan is het risico natuurlijk nog een stuk hoger, simpelweg omdat die natuurlijk vaak ook onderweg meegenomen worden. Daardoor zijn zowel de kans op beschadigingen als diefstal een stuk hoger, en is het dus al snel de moeite om ze te verzekeren, zeker als je een duurder model hebt. Kies je bijvoorbeeld voor de allerduurste 16-inch MacBook Pro, dan loop je met een slordige 8.000 euro over straat. Laat je die vallen of wordt die gestolen, dan heb je een verzekering er natuurlijk al snel uit.


De kosten van het verzekeren van een MacBook, MacBook Air of MacBook Pro is altijd afhankelijk van de waarde. Met andere woorden, voor een erg dure MacBook Pro betaal je meer, voor het verzekeren van de goedkoopste MacBook Air zullen de kosten om die te verzekeren lager liggen. Dus ook voor goedkopere modellen is je MacBook verzekeren zeker de moeite waard, daarvoor liggen kosten dus lager.

Backups

Er is één ding waar zelfs een verzekering je niet tegen in kan dekken en dat is je data. Want ook als je gestolen MacBook, MacBook Air of MacBook Pro netjes door de verzekering vergoed wordt, dan ben je natuurlijk nog steeds wel de data die daarop stond kwijt. Dat onderstreept nog eens het belang van een (goede) backup, dat is er een die regelmatig bijgehouden wordt.

Dat kan met Apple’s eigen Time Machine, dat zowel op een bedrade als een draadloos aangesloten disk kan worden uitgevoerd. Maar er zijn ook andere oplossingen, voorbeelden daarvan zijn SuperDuper of Carbon Copy Cloner.


Mocht je wel netjes altijd je backups maken, kijk dan wel uit dat als dat op een fysieke disk is, die moet dan natuurlijk niet in dezelfde tas zitten als je MacBook, MacBook Air of MacBook Pro. Want bij diefstal is de kans groot dat je jouw hele tas kwijt bent, en dan heb je er natuurlijk nog niks aan.

Backup in de cloud

Dat laatste probleem hem je natuurlijk niet als je jouw backup maakt in de cloud Dat is onder andere mogelijk door gebruik te maken van Apple's eigen iCloud, hoe dat werkt is te vinden op, meer daarover is te vinden op deze pagina van Apple Support zelf.


Maar Apple's eigen iCloud is natuurlijk niet de enige optie, er zijn er meer. Natuurlijk zijn die er ook van de grote concurrenten, denk aan OneDrive van Microsoft of Google Drive. Die eerste is vooral geschikt voor bedrijven, de tweede ook voor mensen die daar niet onder vallen. Daarbij lijkt het wel een goed idee om bij Google de privacy in het oog te houden, als je die lief is dan zal dat bedrijf alleen een optie zijn als je tijd uittrekt om alle instellingen daarvan zo te zetten dat het standaard mee-gluren niet meer actief is.

Maar dat is natuurlijk niet alles, de mogelijkheden voor het maken van backups in de cloud zijn bijna oneindig. Twee daarvan die we niet onvermeld laten zijn pCloud en Sync.com. De eerste staat vooral bekend om de nadruk die daar op de veiligheid ligt, de tweede is één van de beste oplossingen voor Mac-gebruikers, vooral door de uitstekende manier waarop het werkt. #MacBookPro #MacBookAir #MacBook
Product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Kijk dan hier.