geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/TouchID-icoon.jpg
Zorgt de Corona-crisis voor de comeback van Touch ID?
In november 2017 kwam het eerste device uit met Face ID: de iPhone X. Eén van de redenen om van Touch ID over te gaan naar Face ID was de veiligheid, de kans dat een willekeurige persoon een device met Face ID kan ontgrendelen is ongeveer 1 op 1.000.000 (met één enkel opgeslagen gezicht).

Maar met de Corona-crisis en de inmiddels bijbehorende mond-neus maskers is Face ID plotseling niet meer de ideale oplossing. Waardoor je weer ‘ouderwets’ iedere keer je code moet invoeren, juist één van de minst veilige methodes (de code kan achterhaald worden door meekijken of je te filmen). Mogelijk is dit één van de redenen waarom er steeds meer geruchten voorbij komen dat er bij Apple toch weer aan een variatie van Touch ID gewerkt wordt.Hierboven zie je Joanna Stern van The Wall Street Journal, die denkt dat Apple bij deze functie het voorbeeld van Samsung zal volgen. Zij heeft het over imitatie, ik denk dat ze het mis heeft, want de geruchten dat Apple hieraan werkt doen al jaren de ronde. De vraag zal vooral zijn of het mogelijk zal zijn om een vingerafdruk-scanner in het scherm te verwerken die eenzelfde niveau van veiligheid zal bieden als Face ID, want Apple doet zelden een stap terug.

Touch ID en Face ID

Maar er nog een optie: Apple gaat iPhones leveren met zowel Face ID als Touch ID, waarbij de gebruiker de keuze heeft tussen die twee vormen van biometrische beveiliging. In dat geval zou voor Touch ID gekozen kunnen worden als je een mond-neuskapje draagt, en voor Face ID in alle andere gevallen.

Als laatste is het natuurlijk ook nog goed mogelijk dat Apple ervoor kiest om Touch ID in bijvoorbeeld de goedkopere modellen te verwerken, terwijl Face ID gereserveerd blijft voor de duurste. Of de allerlaatste optie: Apple werkt hier wel aan, maar verschijnen doet het helemaal niet. Het zou niet voor het eerst zijn dat Apple daarvoor kiest.


 
 #TouchID #FaceID #iPhone
Je product of dienst op MacFreak onder de aandacht brengen? Klik dan hier.
antw: Zorgt de Corona-crisis voor de comeback van Touch ID?
2 februari 2021 - 10:32    reactie #1
geplaatst door: Spooter
Apple gaat zelfs identificeren (FaceID) met mondkapje mogelijk maken volgens de geruchten (je moet echter wel in het bezit zijn van een Applewatch...

https://tweakers.net/nieuws/177552/ios-145-laat-apple-watch-gebruikers-iphones-ontgrendelen-met-mondkapje-op.html
antw: Zorgt de Corona-crisis voor de comeback van Touch ID?
2 februari 2021 - 11:26    reactie #2
geplaatst door: Sypie
Of we krijgen natuurlijk een mooi patroontje wat geswiped moet worden... Ow, wacht. Dat is vast gepatenteerd.


@Robert: De video doet het niet. "No video with supported format and MIME type found".
antw: Zorgt de Corona-crisis voor de comeback van Touch ID?
2 februari 2021 - 11:34    reactie #3
geplaatst door: boiing
@Robert: De video doet het niet.
Hier wel hoor.. (Catalina, Mojave en iOS)

EDIT: Oh wacht, in FireFox niet inderdaad. Maar wie gebruikt dat nou :happy:..
antw: Zorgt de Corona-crisis voor de comeback van Touch ID?
2 februari 2021 - 12:22    reactie #4
geplaatst door: sluisje
De chinese firma Hanvon heeft een systeem dat geen probleem heeft met het herkennen van gezichten met een mondmasker. https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-facial-recognition-idUSKBN20W0WL