setIntValue???
14 september 2003 - 08:31   
geplaatst door: bert
Hoi,

Ik ben nu bezig Objective-C te leren. In "Cocoa, programming for Mac OS X" van Aaron Hillegas wordt je keurig aan de hand meegeleid om een eenvoudig programma te maken. Met de IB is een textveld gemaakt met de naam textField. In de .m file staat een object met daarin een statement met daarin de volgende aanroep:
[textField setIntValue: generated]   // Generated is een variabele
setIntValue komt maar 1 keer in het programma voor. Waar kan ik in de documentatie iets over setIntValue vinden. Het zou m.i. een method van NSTextField moeten zijn, maar als ik daar kijk zie ik niets dat daar op lijkt.
Elders staat eenzelfde soort statement maar dan met setObjectValue. Kan ik ook niet vinden.

Wie kan uitleg verschaffen?

Bert

setIntValue???
14 september 2003 - 09:59    reactie #1
geplaatst door: minne
De class NSTextField is een uitbreiding van de class NSControl. In NSTextField kun je dus alle functies uit NSControl ook gebruiken (NSTextField inherit die functies). in NSControl zit een setIntValue. Overigens kun je ook alle methoden uit NSView, NSResponder en NSObject gebruiken, want die zitten daar nog weer onder. Lang leve object-georienteers programmeren :)

Zie ook de Cocoa API

setIntValue???
14 september 2003 - 12:15    reactie #2
geplaatst door: bert
Beste Minne,

Dat was het, inderdaad. Bedankt! Op naar het volgende probleem(pje), want echt eenvoudig is het allemaal niet. In het currency converter programma dat ik nu aan het bestuderen ben komt ook een message voor met floatValue, en ook die blijkt zich in NSControl te bevinden. Begrijp ik er toch weer iets meer van.

Bert

setIntValue???
14 september 2003 - 13:01    reactie #3
geplaatst door: minne
In dat boek van je zal vast wel een deel zitten over inheritance, polymorfisme, overloading e.d. Het is heel belangrijk om dat goed te begrijpen. Als je het eenmaal doorhebt is het heel logisch en handig ;)
setIntValue???
14 september 2003 - 21:41    reactie #4
geplaatst door: ridmaur
Voor een goed overzicht van de classes en functies in de Foundation en App Kit zou je eens kunnen kijken naar AppKido. Een programmaatje dat je heel snel laat zoeken naar methods als setIntValue en dan ook laat zien binnen welke classes die methode is gedefinieerd.... Er zijn meer van dit soort interfaces voor ontsluiting van de Cocoa API maar ik vind AppKido erg prettig: http://homepage.mac.com/aglee/downloads
groeten,
Rob