Programmeren of app maker gebruiken?
31 augustus 2017 - 14:31   
geplaatst door: Willempiewillem
Beste Leden,

Zelf een app ontwikkelen lijkt mij wel interessant. Even aan het lezen gegaan en las op Fisherland dat er behalve programmeren ook nog de optie is om een 'app maker' te gebruiken.

Als je een app wilt maken voor iOS, wat is dan de beste manier? Een app maker gebruiken of zelf leren programmeren? Ik hoor graag jullie mening hierover.

Alvast bedankt voor de reacties.

Programmeren of app maker gebruiken?
31 augustus 2017 - 16:10    reactie #1
geplaatst door: GeorgeM
Verreweg de beste optie is om zelf te leren programmeren.

Dan ben je in de toekomst afhankelijk van je eigen kennis, en niet van de makers van die app.

Programmeren of app maker gebruiken?
4 september 2017 - 10:40    reactie #2
geplaatst door: Willempiewillem
Bedankt voor je reactie GeorgeM. Daar zat ik inderdaad zelf ook al aan te denken. Als de app maker er bijvoorbeeld mee stopt, heb je een probleem. Denk dat leren programmeren dan inderdaad de beste optie is.
Programmeren of app maker gebruiken?
4 september 2017 - 13:57    reactie #3
geplaatst door: Shmoo

geblokkeerd

Ga er dan wel van uit dat je binnen 8 maanden geen app bouwt die je op dit moment in je hoofd hebt zitten.

Leren programmeren is 1 iets maken dat jij in gedachte hebt is heel wat anders. Als je gaat leren programmeren dan zal je eerst, naast de stortvloed aan informatie en termen die als spaghetti overkomen, een rekenmachine leren maken of een simpel Notitieblok appje. Zodra je dan klaar bent met je cursus of boek mag je zelf gaan beginnen met het maken van een app en dan kom je er achter dat je kunt wel 10 keer zo'n cursus volgen of een boek uitlezen maar dan kun je nog steeds niet heel erg veel.

Kortom, je passie en gedrevenheid zal heel snel verdwijnen omdat je simpelweg een app wilt maken dat boven je petje gaat (te weinig ervaring) en geen app developer wilt worden voor je beroep.

Dat is een wereld van verschil. Zoiets zie ik dagelijks bij mensen die een website willen maken. Ze willen een website maken, geen web developer worden en daarom zijn al die eenvoudige tools (builders) ook zo populair omdat je heel snel met een aantal keer klikken X resultaat hebt dat ergens op begint te lijken en je ook niet vooral had verwacht.
Het is misschien niet 100% in wat je voor ogen had maar als je 65 of 70% aantikt is dat een iets positiefs, zichtwerk en resultaat motiveert.
Geloof mijn HTML/CSS, wat de basis is van elke website is 300 keer eenvoudiger aan te leren dan Swift of elke andere programmeertaal en toch vinden mensen het niet leuk om HTML en CSS te leren. Zelfs Markdown willen ze niet eens leren en dat is nog eenvoudiger. **bold tekst** <-- dat maakt tekst bold ipv met BBCode haakjes tags te werken zoals hier op het forum.