geplaatst door: Robert
https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Zenya-Infoland-icoon.jpg
Nieuwe AI-ontwikkelingen Zenya, software voor kwaliteits- en risicomanagement
‘Altijd een stap verder’, dat is de slogan van Infoland. Al meer dan 25 jaar zorgt deze organisatie met er samen met partners en gebruikers voor dat het kwaliteits- en risicomanagement binnen Nederlandse organisaties steeds beter wordt – stap voor stap.

Dankzij AI kunnen kan Infoland nu enorme stappen vooruit gaan zetten. Hilbert Leijen, CTO bij Infoland, vertelt over de nieuwe AI-ontwikkelingen in kwaliteits- en risicomanagement software Zenya, en hoe deze zullen bijdragen aan slimmer kwaliteits- en risicomanagement.

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/zArt.ZenyaInfolandWebsite.jpg
Nieuwe AI-ontwikkelingen Zenya, software voor kwaliteits- en risicomanagement


In 2023 ging het ineens wel héél vaak over generatieve AI, zoals ChatGPT. Large language models (LLM) boden veel nieuwe kansen en mogelijkheden. In september gaf Hilbert Leijen, CTO bij Infoland, hierover al een webinar. Tijdens dit webinar ging het vooral over wat Infoland graag wilde gaan ontwikkelen en de mogelijkheden die AI zou kúnnen bieden in combinatie met Zenya software. Inmiddels is AI in Zenya geen idee meer, maar realiteit.


Want innoveren zit in het DNA van Infoland - ‘innovatie’ is niet voor niets een van de kernwaarden. Zij geloven dat innovatie noodzakelijk is om ambities waar te maken én om klanten te blijven verrassen. De knappe koppen binnen Infoland volgen technische innovaties op de voet. Ze zijn doorlopend bezig met het identificeren, onderzoeken en beoordelen van deze innovaties. En natuurlijk deden zij dit ook toen generatieve AI de intrede maakte.

Testfase AI-toepassingen

Hilbert vertelt: “We zijn in 2023 gestart met het gecontroleerd integreren van AI in Zenya, in een testomgeving. Dit project deden we samen met een aantal klanten, die de techniek hebben getest met hun eigen data en hun eigen praktijkvoorbeelden. In deze testfase hebben we ons gericht op gebieden waar AI duidelijk van toegevoegde waarde kon zijn.” Inmiddels is de testfase afgerond en kan Infoland met trots meedelen dat de eerste AI-toepassingen naar Zenya zijn gebracht.

“Als je naar kwaliteits- en risicomanagement kijkt, zie je twee belangrijke zaken: de regeldruk neemt alsmaar toe en er is in veel organisaties een groot personeelstekort. Die twee zaken gaan steeds meer met elkaar botsen”, voegt Hilbert toe. “Dat betekent dat je je kwaliteits- en risicomanagement slimmer moet inrichten. Wij zijn ervan overtuigd dat AI daarin het verschil kan maken.”

Infoland maakt software die draait om het vereenvoudigen van het zoeken en vinden van informatie. AI moet ervoor zorgen dat professionals dit met nóg minder effort kunnen doen. Hilbert: “De taken die moeten gebeuren, zullen blijven bestaan. Maar hoe mooi zou het zijn als je die taken in minder tijd en met minder effort kunt afvinken? We kunnen Zenya gebruikers met AI een beetje superkracht geven.”

Een enorme stap vooruit


Het innovatieteam van Infoland heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten. Zo zijn zij aan de slag gegaan met techniekpartner Microsoft, maar vooral: ze hebben de AI-toepassingen samen ontwikkeld met enthousiaste mensen binnen de bestaande klantenkring. Klanten die het aandurfden om een Proof of Concept in de praktijk te gaan testen. “We zijn gestart met het verbeteren van de zoekervaring en het zoeken en vinden van informatie”, zegt Hilbert. “Maar bijvoorbeeld ook met het veel sneller verwerken van auditrapportages. En we hebben nagedacht hoe we klanten kunnen helpen om risico’s sneller en beter te beheersen.”

Hilbert is het meest trots op de ontwikkeling van het zoeken en vinden van informatie – iets waarin we Infoland in gespecialiseerd is, en waar zij al 25 jaar aan werkt. “Stap voor stap maken we dit steeds beter. Dankzij large language models (LLM) hebben we nu in één keer een enorme stap vooruit gezet”, besluit Hilbert. “Ik denk dat we eigenlijk pas net begonnen zijn. Of het nu gaat om het vinden van informatie of om je superkracht te geven bij het uitvoeren van je taken, AI biedt nog veel meer mogelijkheden. Er komen nog veel mooie dingen aan!”

Over Infoland

Infoland (Veldhoven, Nederland) maakt sinds 1998 slimme softwareoplossingen waarmee professionals en organisaties kunnen excelleren. De software, Zenya, helpt organisaties in alle sectoren om thema’s als kwaliteit, veiligheid, risico en continue verbetering te borgen. Snelle toegang tot relevante informatie en een verbeterd vermogen om te leren van fouten of afwijkingen zijn slechts enkele voordelen voor deze organisaties.

Infoland maakt het verschil door hoogwaardige maar gebruiksvriendelijke software te creëren en wil professionals in staat stellen het meeste uit hun werkdag te halen, elke dag weer.

Klik hier voor informatie over het onder de aandacht brengen van producten of diensten op MacFreak.