geplaatst door: Axhill
In de TidBITS van deze week staat een interessant artikel over een functie die mij ook onbekend was. Versiebeheer werkt als volgt: Elke keer dat je een document opslaat (Command-S) in een app die versiebeheer ondersteunt, of elke keer dat die app het automatisch opslaat voor jou (Apple suggereert dat dit één keer per uur zou zijn), wordt er een nieuwe kopie van het bestand aangemaakt in een database. De versie-database staat opgeslagen in een verborgen map op hetzelfde volume als het originele bestand. Blader door alle versies… om een Timemachine-achtige browser te openen om alle vorige versies te verkennen.

https://tidbits.com/2024/05/13/do-you-use-it-macos-versioning-sees-low-awareness-and-adoption/
Bewerkt: 20 mei 2024 - 23:24 door Axhill
Don't believe everything you think
macOS versiebeheer is onbekend en wordt weinig gebruikt
20 mei 2024 - 22:43    reactie #1
geplaatst door: boiing
Al 13 jaar zit het in OS X / macOS maar het is - zoals uit de poll in dat artikel blijkt - inderdaad nog steeds vrij onbekend bij veel gebruikers.

Goed om het even onder de aandacht te brengen Axhill! Hier nog meer info.
RAM upgrades te duur? 8 GB te weinig?
https://www.apple.com/feedback/
macOS versiebeheer is onbekend en wordt weinig gebruikt
21 mei 2024 - 07:14    reactie #2
geplaatst door: Sypie
Net zoals het zo onbekend is dat een Pages bestand (bijvoorbeeld) een verzameling van bestanden is? Zeker wanneer Voorvertoning ingeschakeld is staat er "gewoon" een PDF van jouw document in het .pages bestand. Dit is handig om te weten bij oudere bestanden die je met de nieuwste versies niet meer kunt openen.
macOS versiebeheer is onbekend en wordt weinig gebruikt
21 mei 2024 - 11:24    reactie #3
geplaatst door: Jakko W
Blader door alle versies… om een Timemachine-achtige browser te openen om alle vorige versies te verkennen.
Ik wil niet zeggen dat ik het regelmatig gebruik, maar het is al vaak genoeg van pas gekomen als bleek dat ik iets dat ik verwijderd had uit een document, toch terug wilde hebben. Soms was dat bewust gebeurd, maar ook per ongeluk door bijvoorbeeld een stuk tekst te knippen en dan vergeten het ergens anders te plakken omdat ik iets anders tegenkwam dat ook aangepast moest worden. Dan is dat terugbladeren door bewaarde versies toch wel heel erg handig.