Snel naar een Map/Folder gaan (macOS tip)
2 april 2022 - 11:01   
geplaatst door: nnsa
Recent kwam ik een tip tegen, die mij deels bekend was: snel naar de juiste Map/Folder gaan in een Bewaar-Venster. Deze tip is vanuit Monterey.

De meesten zullen onderstaand menu wel kennen vanuit het Finder-Menu "Ga":

Schermafbeelding 2022-04-02 om 10.43.47.pngSnel naar een Map/Folder gaan (macOS tip)


Van hieruit kan je snel naar een ander menu gaan om naar je Map te gaan, als je de naam weet. Als je op "Ga naar Map..." klikt dan kom je hier:

Schermafbeelding 2022-04-02 om 10.44.21.pngSnel naar een Map/Folder gaan (macOS tip)


Je kunt hier al kiezen uit een lijstje, maar als je bovenin "/" weghaalt/delete, dan kan je de naam van de Map/Folder invullen als je deze weet.

Schermafbeelding 2022-04-02 om 10.44.56.pngSnel naar een Map/Folder gaan (macOS tip)


Als de Map verschijnt in de lijst, dan ga je hier naartoe, na dubbelklik.

Maar wat ik niet wist, is dat dit ook werkt in een Bewaar-Scherm / Save-Dialog:

Schermafbeelding 2022-04-02 om 10.46.07.pngSnel naar een Map/Folder gaan (macOS tip)


De truck is om, zodra je voor Bewaar hebt gekozen en het Bewaar-Scherm verschijnt, meteen op de "/" toets te klikken (dus niet eerst iets anders doen zoals een naam geven, dat doe je dan later). Na kiezen van "/" op je toetsenbord verschijnt dit menu weer:

Schermafbeelding 2022-04-02 om 10.46.32.pngSnel naar een Map/Folder gaan (macOS tip)


Verwijder/delete "/" en type je Map/Foldernaam:

Schermafbeelding 2022-04-02 om 10.47.22.pngSnel naar een Map/Folder gaan (macOS tip)


Dubbelklik erop en je gaat naar de juiste Folder.

En recent gebruikte Foldernamen worden in dit lijstje bewaard. In het begin is het wel even oefenen, maar als je altijd in een Bewaar-Scherm met de verkeerde Foldernaam start, kan dit handig zijn.

Bron:

https://www.macworld.com/article/628623/how-to-jump-to-folder-mac.html

Snel naar een Map/Folder gaan (macOS tip)
2 april 2022 - 11:15    reactie #1
geplaatst door: Jakko W
Buiten bewaar- en open-vensters kunt je op eigenlijk dezelfde manier ook Spotlight gebruiken (druk op Command+spatiebalk) om snel naar een map te gaan:

Naar map via Spotlight.pngSnel naar een Map/Folder gaan (macOS tip)


En nog een tip om in een bewaar-venster snel naar een map te gaan: die kun je vanuit de Finder daar naartoe slepen. Het venster zal dan naar die map overschakelen zodat je niet met de hand er naartoe hoeft te navigeren als je hem toch al in een ander venster hebt. Je kunt ook een document op het bewaar-venster slepen, dan wordt niet alleen naar de map overgeschakeld maar ook de naam van dat bestand ingevuld als de naam voor het bestand dat je aan het bewaren bent.

Dit werkt ook allemaal in open-vensters, maar daar heeft het meestal minder nut: sleep het bestand gewoon op het Dock-icoon van het programma, dan wordt het ook geopend.

(O ja, en doe dit niet per ongeluk op een Windowscomputer: dan wordt de map of het bestand waar je mee sleept, verplaatst naar de map die open is in het bewaar- of open-venster …)
Snel naar een Map/Folder gaan (macOS tip)
2 april 2022 - 11:21    reactie #2
geplaatst door: nnsa
Buiten bewaar- en open-vensters kunt je op eigenlijk dezelfde manier ook Spotlight gebruiken (druk op Command+spatiebalk) om snel naar een map te gaan:
:thumbs-up: