En toch snap ik Apple niet. Apple heeft een haat-liefde verhouding met software. En ik doel hier niet op het OS maar op andere door Apple ontwikkelde software

Wat is nu voor mij het probleem? Apple stoot soms fantastische software af (bijvb Aperture of Bento) om het aan anderen over te laten of zet de doorontwikkeling op een laag pitje.

Daarbij is de achtergrond Apple is hardwareboer en verdient het meest aan hardware en tegenwoordig dan ook services en dus haalt men de neus op voor in hun ogen te kleine verdiensten op deze software.

Maar stel nu Apple zet meer resources in om dit soort software te blijven doorontwikkelen of met nieuwe software te komen. Misschien zie ik het verkeerd, maar dan heb je toch nog meer een argument dat klanten je hardware blijven of juist gaan kopen.

Met wat nu Apple verdient kan men gemakkelijk een fulltime software ontwikkelteam bekostigen en veelal ook voorop lopen waardoor ook pro's juist voor Apple willen kiezen: de drie poten fotografie, video en geluid. Dit was juist vroeger altijd de pijler van Apple's succes. En het gebruik door de pro's straalde af op de gewone consument. Vul dit aan met software op smarthome gebied en je hebt een fantastische softwarepoot. Of koop potentiƫle veel belovende ontwikkelbedrijfjes op.

En daar wringt nu juist de schoen. Of fantastische software wordt stopgezet, of hangt er soms maar een beetje bij. Dus Apple waarom omarm je de software niet weer zoals vroeger? Laat de hardware de software aanvullen en omgekeerd.
geplaatst door: Dhr JW Twel
Macverzamelaar van oude Mac's en software.
antw: Apple en (pro)software: een haat-liefde verhouding
reactie #1 geplaatst: 16 mei 2019 - 00:30
Hear, hear!
Maar ik denk dat ze bij Apple te hard bezig zijn iOS en Mac OS te laten samengroeien- wat dan heet: Mac OS te laten verdwijnen.

Bovendien zijn ze erg hard aan het inzetten op gehzondheidszorg (wat ik op zich wel een goeie zaak vind), en TV OS.

AV professionals laten ze in de kou staan, want die schrijven hun apparatuur niet snel genoeg af.
De grote winst ligt nu bij de iPhones, en weldra hun streaming platform enne...bankieren.

Vergeet niet: Tim Cook is een kruidenier, geen Apple fanaat...
geplaatst door: HEXDIY
If it ain't broke, don't fix it! Recycle the planet, we're gonna need it! And remember: an old Mac never dies, it just fades away into the Cloud- unless you don't want it to!
No pasaran las Coronas!
antw: Apple en (pro)software: een haat-liefde verhouding
reactie #2 geplaatst: 16 mei 2019 - 08:20
Bij Apple werd op een gegeven moment gerealiseerd dat de toekomst in de cloud lag, inmiddels een waarheid als een koe gebleken. Dat betekende bijvoorbeeld het eind voor iPhoto, dat was daar fundamenteel niet voor geschikt.

Waarom ze bij Apple stopten met Aperture weet ik niet, mogelijk om dezelfde redenen als hierboven, mogelijk had het niet genoeg succes, etc. Feit is dat Apple helemaal niet zomaar stopt met de professionele programma's, Final Cut Pro en Logic lijken me overduidelijke voorbeelden. Volgens mij is je theorie daardoor al niet steekhoudend, Logic en FCP bewijzen het tegendeel.

@ HEXDIY: heb je goede argumenten om die bewering over Tim Cook te staven? Anders is het volgens mij alleen maar een lege kreet (volgens mij laat Apple recent juist keer op keer zien dat de Mac nog steeds na aan het hart ligt in Cupertino).
geplaatst door: GeorgeM
antw: Apple en (pro)software: een haat-liefde verhouding
reactie #3 geplaatst: 16 mei 2019 - 18:03
Hear!Hear! (2)
Het is natuurlijk zo, dat het behoorlijk vervelend is als je dure programma's heb aangeschaft, die na een update niet meer blijken te werken.
Niet heel erg (wel financieel) als er een vervanger komt (FCP wordt FCPX), die het steeds beter doet, maar als een programma als DVD Studio Pro niet meer werkt na een update, is dat best vervelend. Ik zou ook niet weten welk programma daarvoor in de plaats kan komen.
Overigens vraag ik me af wat de reden was om FCP aan de kant te schuiven. Menige professional is overgestapt op een ander programma en die komen niet meer terug.
Kortom: ik baal soms ook stevig van het beleid van Apple.
geplaatst door: Dick de Roos
antw: Apple en (pro)software: een haat-liefde verhouding
reactie #4 geplaatst: 16 mei 2019 - 18:21
Hear!Hear! (3) een GROOTE VRAAG waarom moet als via de cloud tegenwoordig wat is de WIFI uitvalt dan heb jij niks meer ik zet als op imac of externe harde schijf.  :sigh: liever lokaal dan online  wat een topic terug zij.

ik zelf zet niks op Apple icloud maar op ik zet als op mijn imac of externe harde schijf.

PS meneer T. Cook laat uw  functie aan mijn over en @HEXDIY daar wordt bedrijf  beter van  :woot:
geplaatst door: Mac OS X
mvg Mac OS X, Mac gebruiker vanaf 2014 / 2x iBook G4 (2004) OS X Tiger 1x iBook G3 (2002) OS 9.22 RIP 1x iPod 1x iMac 27 5K (2017) 1x iPhone 7 128GB IOS 13.5 2016
old Apple computers never death