antw: Het Apple Monster!
reactie #25 geplaatst: 28 mei 2019 - 21:45
@Max Gaav
Dat ik zelf een Android telefoon had is een tijd geleden. Maar mijn ervaring met Android is recent.

Verschillende collega's van mij hebben een Huawei P20 Lite, en dat is voor z'n geld een erg goede telefoon. Android van nu is beter dan Android van toen. Huawei is beter dan Samsung (alleen jammer dat ze last hebben van Trump). De mogelijkheid tot multi-user is zinloos op telefoons maar kan nuttig zijn op tablets, en dat is zeker een plus voor Android. Maar apps zijn zelden geoptimaliseerd voor een telefoon of een tablet, ontwerpers nemen de moeite niet want Google dwingt het niet af. De veelheid aan meegeleverde shit is niet te filmen op de meeste telefoons. De helft van de apps hebben nog de look & feel van 5 jaar geleden, toen Android 4 net uit was.

Android apps nu zijn beter dan Android apps toen, toen ze nog niet native gecompileerde Java apps waren. Maar nog heb je met Android meer CPU en meer RAM nodig om hetzelfde te kunnen als een iPhone. Kijk naar de nieuwste duurste Samsung Galaxy (en dan bedoel ik niet die vouwbare flop) en naar de beste iPhone, dan heeft op papier de Samsung meer rekenkracht, maar in de praktijk merk je dat niet. Dat is de kracht van Apple, het geheel is beter ontworpen, efficiënter, en dat zie je aan alles.
geplaatst door: MacFrankie
Op mijn werk heb ik al Windows, thuis wil ik geen systeembeheerder meer zijn!
antw: Het Apple Monster!
reactie #26 geplaatst: 28 mei 2019 - 22:30
Ik werk dagelijks met Windows, en ik vind het een inconsistent samengeraapt zootje. Ja het werkt, en het is minder lek en onveilig dan vroeger, maar het haalt het niveau van macOS niet.

Het is inderdaad een beetje anders, maar eens je in je software programa zit, maakt het dan zoveel uit?
Ik werk zelf met Mac, Linux Mint en een klein beetje Windows. Linux Mint kan je heel erg op Mac OS doen lijken.

maar mensen die rond de €1000 uitgeven aan een Android telefoon, daar snap ik niks van.

Onafhankelijk van het merk... Mensen die rond de €1000 uitgeven aan een een telefoon. Daar begrijp ik dan weer niets van.
geplaatst door: Appelflap