De eerste MacBook Pro reviews
22 november 2021 - 10:49    reactie #50
geplaatst door: boiing
Dat is een hele goeie keus, zie mijn eerdere reactie over de MacBook Pro 13'' M1 (vergelijkbaar met de Air). De nieuwe MBP's zijn écht Pro, dan moet je best zware toepassingen draaien wil je dat nodig hebben. En geld genoeg :wink:.

Dat rateltje zou een stoffige fan kunnen zijn, en wellicht simpel op te lossen door 'm eens schoon te blazen van binnen.
De eerste MacBook Pro reviews
23 november 2021 - 08:22    reactie #51
geplaatst door: Lt. Acid
 :thumbs-up: Thanks, niet aan gedacht.. :thumbs-up:
Dat probeer ik zeker even vooralleer in de kosten te duiken!
De eerste MacBook Pro reviews
23 november 2021 - 19:26    reactie #53
geplaatst door: boni
Ja het was een twijfelgeval, de Air of de Pro.. Maar die Touch Bar hè :happy:.
Omdat ik geen Touch Bar wil ben ik voor de M1 Air én de M1 MacBook Pro 16-inch gegaan.  :smile:
Oude 11 inch Macbook Air (2010) en 15 inch MacBook Pro (2012) staan nu aan de rechterkant in men discobar (zie foto).

IMG_5438.jpegDe eerste MacBook Pro reviews
MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.
De eerste MacBook Pro reviews
23 november 2021 - 19:29    reactie #54
geplaatst door: boiing
:woot: vet veel knopjes man, I like :thumbs-up:.
De eerste MacBook Pro reviews
23 november 2021 - 20:52    reactie #55
geplaatst door: boni
Is geluid én lichtsturing. In grote discotheken wordt dat bedient door twee personen. Ik doe in die feestzaal geluid en licht alleen met vier Mac laptops. de nieuwe space-grey'en zijn voor muziek, de twee oude zilveren voor licht. :cool:
MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.
De eerste MacBook Pro reviews
23 november 2021 - 20:53    reactie #56
geplaatst door: boiing
Ik vind het cool :thumbs-up:!
De eerste MacBook Pro reviews
24 november 2021 - 11:50    reactie #57
geplaatst door: Lt. Acid
Idd, dit is wel een knopjes speeltuin!  :thumbs-up: Cool & Heerlijk!

Off-topic: waarom 2 MB's nodig voor muziek? 1tje als backup?
Ik heb met nog RekordBox/Serato en Pioneer Controllers geexperimenteerd en de oude MBP2013 deed dat super... Ik denk dat ik vanavond de M1 eens ga voorzien van een nieuwe RB versie en de Pioneer terug boven ga halen :wink:
De eerste MacBook Pro reviews
24 november 2021 - 18:08    reactie #58
geplaatst door: puk1980
Off-topic: waarom 2 MB's nodig voor muziek?
Voor het Stereo effect!  :biggrin:
Certified Terminal Guru.
De eerste MacBook Pro reviews
24 november 2021 - 19:23    reactie #59
geplaatst door: boni
Off-topic: waarom 2 MB's nodig voor muziek? 1tje als backup?
1tje als backup inderdaad. De Macbook Air is daarbij aangesloten op een compacte Denon DJ MC6000 MK2 midi controller waarvan de unbalanced master out via RCA naar een kanaal op mijn Rodec MX240 MKIII mixer gaat. Zo dient de Macbook Air ook voor liedjes-aanvragen die mij onbekend zijn en te veel tijd in beslag nemen om te zoeken op internet. De aanvrager mag dan, indien beleefd en zonder drank in de hand, zelf zoeken op mijn Macbook Air.

De balanced XLR master out van de Denon DJ MC6000 MK2 gaat dan ook nog is naar een aparte versterker. In geval van problemen met men Rodec mixer en / of hoofdversterker hoef ik enkel onderaan men discobar de speakon connectors van de luidspreker kabels maar te versteken van hoofdversterker naar reserveversterker.

Ik heb met nog RekordBox/Serato en Pioneer Controllers geexperimenteerd en de oude MBP2013 deed dat super... Ik denk dat ik vanavond de M1 eens ga voorzien van een nieuwe RB versie en de Pioneer terug boven ga halen :wink:
De M1 werkt met Pioneer's RekordBox. De M1 Pro in mijn nieuwe 16-inch nog niet. Zelfde voor native instrument's Traktor-DJ.
Serato, Virtual-DJ en Algoriddim's djay werken op beiden.
MacBook Air M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - Mac mini M1-chip / 8 GB geh. / 512 GB SSD - MacBook Pro 16-inch M1PRO-chip / 16 GB geh. / 2TB SSD. Mijn Mac en Synology NAS setup.
De eerste MacBook Pro reviews
25 november 2021 - 08:29    reactie #60
geplaatst door: Lt. Acid
 :worship: Thanks, dat is een weldoordachte setup!

En idd, de M1 doet het goed met de oude Pioneed DJ RR :thumbs-up: