Uit de gebruikersovereenkomst:
"You agree not to install, use or run the Apple Software on any non-Apple labeled computer, or to enable others to do so."
Maw als jij OS-X koopt mag je het alleen op een apple computer draaien. Dat wil dus niet zeggen dat een fabrikant geen hardware mag maken waarop OS-X eventueel zou kunnen draaien. Ik denk niet dat Apple daar veel tegen kan doen, wellicht is er een mogelijkheid waarbij Apple zich beroept op het aansporen tot het verbreken van de gebruikersovereenkomsten...
Maar ja, blijft dat niet dezelfde discussie als met de growshops? Of het wel of niet mogen verkopen van radardetectoren?
Ik denk niet dat het dezelfde problemen geeft als bij Windows.. simpelweg omdat Apple zich altijd kan beroepen op: tja, dat krijg je er van als je het op hardware van een ander draait. Apple concentreert zich op hun eigen hardware, OS X zal daarop afgestemd zijn, worden en blijven... de rest: doet er niet toe.
Hoewel apple natuurlijk wel naar zijn "uitstraling"moet blijven kijken. Loopt het bedrijf een imago schade op als OS X maar lukraak op andere systemen geinstalleerd wordt waardoor OS X slechter performed?
- Armand
(Bewerkt door Armand om 16:06, 14-04-2008)
(Bewerkt door Armand om 16:08, 14-04-2008)